Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Zima končí a výmoly mohou poničit auto

Na českých silnicích se s končící zimou objevuje stále více výmolů, na kterých si řidiči mohou poničit svá auta. Pokud ovšem k takové nehodě dojde, na podobnou událost se nevztahuje samotné povinné ručení, je potřeba mít sjednané havarijní pojištění.

Řada řidičů se domnívá, že nehoda způsobená stavem vozovky je povinným ručením pokryta. Bohužel není – povinné ručení kryje pouze škody způsobené třetí osobě, a ne škody vzniklé na vlastním vozidle.

V základu stačí řidičům běžná havarijní pojistka. Už i z ní pojišťovna podobnou událost ve většině případů hradí. Důležité ovšem je, aby řidiči jeli po poškozené silnici přiměřenou rychlostí a věnovali řízení i cestě zvýšenou pozornost. Pokud by se prokázalo, že řidič nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky, škodu na voze by z havarijního pojištění nebylo možné hradit.

Klienti se někdy domnívají, že pokud je zdevastovaná silnice označena dopravní značkou, nemají na proplacení škody nárok. Existenci či neexistenci značky ovšem dle Slavia pojišťovny tato pojišťovna neřeší. Má-li klient sjednané havarijní pojištění od Slavie, škodu na vozidle mu z ní obvykle uhradí.  Kalkulačka online sjednání havarijního pojištění.

Průměrná škoda na autě vzniklá důsledkem jízdy po poničené vozovce se pohybuje okolo 10 000 Kč. Nejčastěji dochází k poškození disků a pneumatik.

 

Jaké výhody získáte sjednání autopojištění u nás?

  • bonusy/malusy zjišťujeme on-line plně automatizovaně, není potřeba dokládat potvrzení od předchozí pojišťovny
  • on-line kalkulačka bez nutnosti zadání e-mailu nebo telefonu
  • ceny nabízíme včetně slev rovnou v on-line nabídce (není potřeba telefonicky ladit)
  • slevový kupon povinné ručení, povinné ručení + havarijní bude rovnou započten online (zobrazí se online přímo získaná sleva)
  • nabídku si můžete stáhnout v PDF a v klidu promyslet
  • zelená karta bude odeslána po sjednání emailem
  • za objednávky u nás získáte slevové kupony na další produkty v nabídce POJISTENI.cz
  • s objednávkou zasíláme link na zajímavé tipovací soutěže o pěkné ceny na sociálních sítích
Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 5 let, 12 měsíci.
Odpověď na téma: Zima končí a výmoly mohou poničit auto
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Velký TP již nebude

Úřady budou vydávat od roku 2024 jen jeden registrační doklad – malý technický průkaz. Kompletní technická specifikace vozidla bude dostupná v digitální podobě. Řidiči se

Celý článek »
U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.