Spočítejte si cenu havarijního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Téměř polovina poruch aut se stává v zahraničí

Statistika:

Dle různých statistik mají čeští řidiči v zahraničí větší problém s poruchou auta než s dopravní nehodou. A s narůstajícím počtem poruch automobilů vzrůstá i potřeba pomoci asistenčních služeb.

Ze statistik vyplývá, že téměř polovina zásahů asistenčních služeb je poskytována mimo území našeho státu. Nejčastějším důvodem poruchy je problém s motorem, defekt pneumatiky nebo problém s řazením rychlostních stupňů.

Nejfrekventovanější zemí, kde čeští řidiči využívají asistenční služby, je Německo, na druhém místě je Rakousko a dále pak Slovensko, Francie a Itálie.

Jaké možnosti čerpání asistenčních služeb nabízí povinné ručení nebo havarijní pojištění například od České podnikatelské pojišťovny se dozvíte v článku nazvaném: V 80 % případů potřebují řidiči v zahraničí asistenční službu kvůli poruše svého vozidla

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 9 let, 1 měsícem.
Odpověď na téma: Téměř polovina poruch aut se stává v zahraničí
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání smlouvy on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte a obdržíte dokumenty e-mailem. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku. Jen je potřeba po sjednání absolvovat prohlídku vozidla – buď za vámi přijede pracovník pojišťovny nebo se dostavíte na domluvené místo k provedení kontroly (záleží na podmínkách konkrétního produktu a pojišťovny).