Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Sražená srnka nebo divočák, co s tím?

divoká prasata

Jak postupovat:

V první řadě vždy zachovejte chladnou hlavu. Pokud nedošlo ke zranění řidiče nebo spolujezdce, oblékněte si reflexní vestu, označte místo nehody výstražným trojúhelníkem a přivolejte policii. Ta následně kontaktuje myslivce, kteří se postarají o odvoz zvířete. Taktéž v případě nutnosti sepíše protokol pro pojišťovnu. Poté zavolejte na linku asistenčních služeb vaší pojišťovny, operátor vás již dále navede. Kontakt naleznete na Vaší zelené kartě, nebo volejte pomoc řidičům linku 1224.

Nutné bude pořídit podrobnou fotodokumentaci nehody. Je důležité, aby účastník nehody místo a poškození vozu vyfotil z několika úhlů. Kvalitní fotodokumentace pomůže urychlit vyřízení pojistné události. Není pro nás přitom podstatné, že fotografickou dokumentaci pořizují policisté, ti pojišťovně fotografie nepředají, doporučují ze Slavia pojišťovny. Další praktickou radou, kterou byste po srážce zvířete měli mít na mysli, je fakt, že by vám zvíře mohlo ublížit či vás nakazit nemocí. Se zvířetem tedy nemanipulujte a ideálně se jej vůbec nedotýkejte, případně jen v rukavicích.

Výsledkem srážky je pak poničená kapota, poškození chladiče motoru, chladiče klimatizace,  zničená přední světla, kdy u LED nebo laser provedení může být částka opravy značně vysoká. Také čelní sklo, v případě vyšších rychlostí může dojít i k újmě na zdraví řidiče či spolujezdce. V případě, že ke srážce dojde ve vyšší rychlosti než 50 kilometrů za hodinu, je velká pravděpodobnost, že zvíře prorazí čelní sklo a ocitne se v kabině vozu. V takovém případě může dojít i k vážným zdravotním úrazům.

Střet se zvěří zahrnuje případně připojištění k povinnému ručení, nebo přímo havarijní pojištění.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.