Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Kdo zaplatí rozbité čelní sklo?

Znáte tu situaci, kdy za někým jedete, odlétne mu od kola kamínek a přistane na vašem čelním skle. Téměř každý řidič tuto situaci už někdy zažil. No a pak jen doufáte, že malinká tečka se postupem času nezvětší v obřího pavouka. S tím na silnici nesmíte a pokud by vás zastavila policie, dostanete pokutu.

U malých defektů existují způsoby, jak sklo zacelit, aniž by se muselo celé vyměnit. Obvykle se jedná o poměrně levnou opravu za cca 500 – 1000 Kč. Současné moderní technologie umožní dokonalou opravu čelního skla takovým způsobem, že bude i nadále použitelné a bez zjevných vad.

Větší škoda, která vyžaduje výměnu celého předního skla, je samozřejmě mnohem dražší a odvýjí se od toho, na jakém autě se sklo mění. Zde se ceny pohybují od několika tisíc do několika desítek tisíc.

A kdo že to celé zaplatí?


V žádném případě nespoléhejte na to, že si sklo opravíte za peníze z povinného ručení toho, od nějž kamínek odlétl a rozbití skla zavinil. Pokud nemáte kamerový záznam, jste bez šance a pojišťovny nic jiného neuznávají. Nepomůže ani doznání viníka. Není-li obrazový záznam celé události, pojišťovna nebude případ řešit.
Rovnou se tedy podívejte, zda máte u svého vlastního povinného ručení i připojištění čelního skla. V případě, že budete chtít použít své havarijní pojištění, zamyslete se nad výší své spoluúčasti (ta je uvedena jak procenticky, tak i minimální částkou, kterou se pojištěný na platbě za výměnu skla podílí). Dle statistik pojišťoven jsou tyto způsoby nejvyužívanější k hrazení výměny čelního skla.

Víte, na kolik by vás vyšlo připojištění čelního skla k vašemu povinnému ručení? V naší nezávazné kalkulačce se to dozvíte během chviličky: VYZKOUŠET NYNÍ

Jaká by byla cena havarijního pojištění, si můžete ověřit zde:

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.