Spočítejte si cenu havarijního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Kolik stojí pojišťovnu oprava při krádeži navigace?

Zajímavá čísla poskytla Česká pojišťovna, která ukazuje cenu opravy při krádeži navigace z vozu Škoda Superb r.v. 2011

Navigace stojí 66 000 Kč, ale poškození okolo se vyšplhá až na 117 000 Kč

Obrázek jak se oprava vzniklé škody u pojišťovny vypočítá.

Vykradené automobily jsou bohužel na denním pořádku. Rozbité okénko, vytrhané kabely, sedačky a opěrky poškozené střepy – škoda způsobená vloupáním bývá v mnoha případech vyšší než cena toho, co si zloději z automobilu nakonec odnesou.

Přesto však lidé na prevenci příliš nedbají a chovají se k autu jako k trezoru. Na zadních sedadlech či v zavazadlovém prostoru nechávají kabelky, notebooky a další předměty. To vše jsou spolu s navigacemi největší lákadla pro zloděje.

„Za rok 2014 nám klienti nahlásili 1 894 případů vykradených aut. Z našich statistik vyplývá, že s vykrádáním se setkávají především obyvatelé Prahy, tam jsme v loňském roce řešili téměř 60 % všech případů,“ popisuje situaci Radim Nekov, ředitel útvaru likvidace pojistných událostí motorových vozidel České pojišťovny.

Krádežím svědčí anonymita větších měst. Trestné činnosti zde nahrává i vyšší koncentrace automobilů a samozřejmě i rozloha veřejných parkovacích ploch. Klienti hlásí vykradená auta nejen z ulic, ale také z podzemních garáží, uzavřených areálů firem, benzinových stanic či hotelových parkovišť.

Prevence na prvním místě

Vykradení auta lze v mnohých případech předejít. Vozidlo zamykejte, kdykoliv se od něj vzdálíte. Všechny dveře pečlivě dovírejte, abyste předešli selhání centrálního zamykání, a tím neuzamčení celého vozu. Než vozidlo opustíte, zkontrolujte uzavření všech oken. V interiéru automobilu nenechávejte žádné věci. I drobnosti jako držáky na navigace, nabíječky mobilních telefonů a mince mohou zbytečně lákat zloděje.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 10 měsíci.
Odpověď na téma: Kolik stojí pojišťovnu oprava při krádeži navigace?
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání smlouvy on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte a obdržíte dokumenty e-mailem. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku. Jen je potřeba po sjednání absolvovat prohlídku vozidla – buď za vámi přijede pracovník pojišťovny nebo se dostavíte na domluvené místo k provedení kontroly (záleží na podmínkách konkrétního produktu a pojišťovny).