Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Kilometry po dálnici se do pojištění krátí o polovinu

Kalkulace pojistného dle najetých kilometrů (Plať podle toho, kolik najedeš) je v UNIQA pojišťovně možná tímto způsobem již od roku 2010, týká se povinného ručení i havarijního pojištění.

Navíc kilometry ujeté po dálnicích se započítávají do nájezdu jen z poloviny, protože statisticky jsou tyto komunikace nejbezpečnější. Každý motorista s palubní jednotkou SafeLine, jenž za rok urazil méně než 20.000 kilometrů, měl a má i nadále každoročně nárok na slevu jak z povinného ručení, tak i havarijního pojištění 10 až 25 %. Celková částka za ušetřené pojistné jde za uplynulou dobu do milionů korun.

Ušetří ale rovněž i UNIQA, protože podle škodních statistik si službu UNIQA SafeLine sjednávají ti odpovědnější motoristé, za nimiž je méně škod na silnicích. S využitím služby UNIQA SafeLine není pro klienta spojena žádná administrativní náročnost a posílání fotek tachometru do pojišťovny. Telematická jednotka vyhodnotí nájezd každý rok automaticky (včetně zohlednění druhu komunikací) a výpočet zohlední rovnou do zasílaného účtu za pojistné.

UNIQA SafeLine další výhody :

  • Nárazové čidlo – hlásí asistenční centrále automaticky nehodu vozu. Operátor volá řidiče, aby s ním specifikoval potřebnou pomoc. Nezdaří-li se kontakt, posílá na přesně lokalizované místo záchranáře okamžitě. Rychlost, s níž je UNIQA SafeLine schopna nebezpečné situace řešit, může rozhodnout o životě a zdraví posádky havarovaného vozidla.
  • Hledání při odcizení – díky jednotce SafeLine auto operátoři při nahlášení odcizení obratem lokalizují a za pomoci policie vrátí majiteli. V případě poruchy na silnici nebo náhlé nevolnosti je možné stisknout nouzové tlačítko nebo použít aplikaci na chytrém mobilu a přivolat asistenční službu.

Díky nadstandardnímu zabezpečení auta, které UNIQA SafeLine skýtá, lze poskytnout další slevu na havarijním pojistném. SafeLine umí vést knihu jízd, kontroluje stav autobaterie nebo hlásí blížící se periodické prohlídky vozu.

Palubní jednotku UNIQA SafeLine získá motorista zdarma pronájmem na dobu trvání pojištění nebo si ji může zakoupit do vlastnictví.  Pojišťovna za tento servis obdržela v roce 2013 ocenění Pojišťovací inovátor. Video o funkcích UNIQA SafeLine

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 6 měsíci.
Odpověď na téma: Kilometry po dálnici se do pojištění krátí o polovinu
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.