Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Povinného ručení a poškození auta zábavní pyrotechnikou

Během ledna pojišťovny rekapitulují škody, které za sebou zanechala bujará poslední noc roku. Nejvíce případů má tradičně na svědomí oheň. Požáry během Silvestra nejčastěji způsobuje zábavní pyrotechnika v rukou alkoholem posilněných spoluobčanů. Údaje pojišťoven potvrzují i statistiky Hasičského záchranného sboru ČR. Během letošního 31. prosince hasiči zasahovali u 121 požárů, které způsobily škodu v předběžné výši přes 6 000 000 Kč

Na Silvestra pravidelně dochází k více než 50% nárůstu počtu požárů oproti běžné situaci. Valná většina z evidovaných případů má předvídatelnou příčinu. Rachejtle, petardy a další pyrotechnika, která se vymkla kontrole svých majitelů. Po zásahu hasičů a dalších složek záchranného sboru přichází na řadu řešení jednotlivých škod pojišťovnami.

Mezi nejčastější škody, které nám po letošních silvestrovských oslavách klienti nahlásili, patří poškození automobilů zábavní pyrotechnikou nebo neznámými vandaly. Tyto případy hradíme v rámci povinného ručení. Dále se jednalo o drobnější požáry (balkony, popelnice, atd.) řešené pojištěním domácnosti. A na konci roku se častěji objevují také případy kompenzací za škody na zdraví či majetku ošetřené pojištěním odpovědnosti. Jde o situace, kdy klienti způsobí újmu na zdraví či majetku dalším osobám,“ uvádí Jan Vlček, obchodní ředitel Slavia pojišťovny.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 3 měsíci.
Odpověď na téma: Povinného ručení a poškození auta zábavní pyrotechnikou
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.