Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Přes 20 milionů smluv v neživotním pojištění

Podle aktuálního průzkumu NN pojišťovny a penzijní společnosti mají nějaký pojistný produkt sjednány tři čtvrtiny Čechů :

  • životní pojištění má jen 39 %
  • domácnost chrání respondenti ve 43 %
  • auto má formou povinného ručení a havarijního pojištění zajištěno 61 %

Na 5,5 milionů ekonomicky aktivních Čechů je uzavřeno více než 20 milionů smluv neživotního pojištění a téměř 6 milionů smluv chránících život a zdraví.

Životní pojištění

Odborníci radí uzavírat pojištění nejméně na trojnásobek, ideálně na pětinásobek ročního příjmu. Češi by se podle těchto propočtů měli pojistit na nejméně 700 tisíc korun, což odpovídá aktuální tříleté čisté mzdě bez daňových úlev. Ve skutečnosti tomu tak ale není a podle průzkumů NN i dat z trhu se tato částka pohybuje jen okolo 200 tisíc korun.

Dobře na tom nejsme ani při pohledu na podíl výdajů na životní pojištění na HDP. V Evropě činí tento podíl 4 %, v USA 3,2 % a ve Velké Británii dokonce 8,8 %, u nás to je jen 1,7 %,“ vysvětluje Kateřina Štěrbová a dodává: „Nejsme v tom ale sami, podobně se k životnímu pojištění staví i Poláci, Bulhaři nebo Rumuni, dobře na tom nejsou ani Maďaři. Jako důvod pro sjednání životního pojištění 75 % Čechů uvádí právě zajištění blízkých a rodiny proti nečekaným událostem, 40 % to vnímá dokonce jako hlavní impuls“

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 3 měsíci.
Odpověď na téma: Přes 20 milionů smluv v neživotním pojištění
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.