Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Nejnovější žebříček Allianz Automapy

Stejně jako v předchozích letech vychází i nejnovější analýza z veřejně přístupné databáze s lokalizací všech dopravních nehod v České republice evidovaných Policií ČR.

Nejrizikovější místo je ve Středočeském kraji. Černou statistiku ale vede Ústecko

Vůbec nejrizikovějším místem v Česku byl letech 2012 – 2014 sjezd z E65 za vsí Bezděčín jižně od Mladé Boleslavi, respektive křižovatka, která tuto komunikaci propojuje se silnicí I/16. V posledních třech letech se v této lokalitě v katastru obce Nepřevázka staly čtyři vážné nehody s jedním úmrtím a čtyřmi těžkými zraněními, celkem pak dokonce 12 havárií různého stupně závažnosti.

Na druhém místě skončil nebezpečný úsek v katastru Chomutova. Na silnici I/13 mezi Chomutovem a Jirkovem se v letech 2012 – 2014 stalo celkem 11 nehod, z toho čtyři vážné. A jako třetí nejkritičtější místo se do statistik zapsala silnice I/43 v okrese Blansko. V pozvolné zatáčce v katastru obce Krhov se ve zkoumaném období staly tři vážné nehody a šest nehod celkem.

V tříletém období dopadl zdaleka nejhůře Ústecký kraj. V nejnebezpečnější dvacítce obsadil hned čtyři místa, dvě z nich se dokonce vešly do první desítky. Po třech příčkách pak obsadily kraje Středočeský a Královéhradecký, dvě obzvlášť kritická místa se našla v Jihomoravském a Jihočeském kraji. Pouze kraje Liberecký a Karlovarský se v tabulce nejrizikovějších míst vůbec neobjevily.

Tabulku naleznete na www.allianz.cz/automapa

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 5 měsíci.
Odpověď na téma: Nejnovější žebříček Allianz Automapy
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.