Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

O dušičkovém víkendu dávejte pozor na silnicích

Uctít památku zesnulých vyrážejí lidé nejen o „dušičkovém“ víkendu, ale také víkend před a po tomto svátku. „Příčinou nehod bývá nejčastěji střet s jiným vozidlem. Výjimkou nejsou ani škody, ke kterým dochází při parkovacích manévrech na přeplněných parkovištích hřbitovů a jejich blízkém okolí,“ říká Jiří Cívka z Generali.

V loňském roce po Dušičkách zaregistrovali likvidátoři pojišťovny Generali 422 dopravních nehod se škodou 21 milionů korun, jejichž příčinou byl střet vozidel. O rok dříve to bylo 398 srážek vozidel, které vygenerovaly škody za téměř 14 milionů korun. „Na zvýšené nehodovosti se nepodepisuje jen samotný svátek, ale také náhlé změny počasí, mokré a kluzké vozovky či snížená viditelnost zaviněná mlhami a dřívějším stmíváním, které k tomuto období přirozeně patří. Podceňovat by se neměla ani možná únava spojená s přechodem na zimní čas, v jejímž důsledku může řidiče potkat mikrospánek,“ komentuje příčiny nehod Jiří Cívka z Generali.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 5 měsíci.
Odpověď na téma: O dušičkovém víkendu dávejte pozor na silnicích
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.