Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Dáváte si přestávku při jízdě autem?

Dle statistik si 83% procent řidičů na delších trasách dává pravidelné přestávky, které jsou pro organismus a udržení pozornosti velmi důležité. Doporučuje se, aby si řidiči dělali přestávky každé dvě hodiny nebo po každých 180 kilometrech.

Pokud se však dostaví ospalost, měli by řidič zastavit dříve. Dobré také je důkladně cestu naplánovat a sledovat aktuální dopravní zpravodajství, čímž se lze vyhnout některým případným komplikacím v průběhu cesty spojeným se stresem. Ideální je cestovat se spolujezdcem, který může dávat pozor na příznaky únavy řidiče.

Během přestávky se doporučuje alespoň krátký spánek a než řidič nastoupí zpátky do auta, měl by si zacvičit či se projít, aby okysličil organismus. Aktivní procvičení ale pomáhá jen krátkodobě. Pokud se člověk opravdu cítí unavený, měl by zastavit a delší dobu spát. Rozhodně nepomáhá k zlepšení kondice krátkodobě ani dlouhodobě kouření, které snižuje okysličení organismu, a kouření při řízení je přímo hazardem.

Celý článek: Čeští řidiči pociťují jarní únavu. A dávají si bezpečnostní pauzy

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 11 měsíci.
Odpověď na téma: Dáváte si přestávku při jízdě autem?
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.