Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Jak jsme cestovali po New Yorku

Co před cestou do New Yorku jste již detailně popsali v článku „jak jsme cestovali do USA“ a nyní se s vámi podělíme o zážitky přímo z New Yorku.

Po příletu do New Yorku na nás již čekal „taxík“, ten jsme si objednali online, skrze Booking.com, jelikož nás bylo 7, potřebovali jsme trochu větší. Když už chceme poznat opravdový svět velkoměsta, tak si objednáváme i luxusní odvoz, zážitek může být i cesta do hotelu.

 V New Yorku je nejčastější větší luxusní „taxík“ (není označen žlutě), ale je to černé obrovské SUV, jedná se o Cadillac Escalade. Při celém pobytu jsme těchto úplně stejných vozů potkávali opravdu mnoho, pro nás něco luxusního, ale po New Yorku jich jezdilo neuvěřitelné množství.

První rada z pobytu v New Yorku: „Nechvalte řidiči jeho vůz a už vůbec se ho neptejte na parametry vozu, řidič asi dostal chuť nám to ukázat a jel jako šílenec“ (Cadillac má 480KW a je to 5.0 benzín, aby jste se nemuseli už ptát)

Pro zajímavost, v hotelu nám nabízeli odvoz, stejnou kategorií vozidla, avšak o 40% dráž než jsme měli přímo v aplikaci Booking.com, nebo UBER.

Velikost auta vs jeden z nás 🙂

Po příjezdu na hotel se na recepci domlouváme na pokoji, rádi bychom co nejvýše, hotel má jen 25 pater a dostáváme 2 pokoje 17 a 5 patro. Jak se později ukázalo, tak páté patro bylo nejlepší, protože stále obsazené výtahy můžeme vynechat a z pátého patra snadno sejít po schodech.

Chybí 13 patro, asi špatné číslo...

Ubytujeme se a hurá do města, naše recenze hotelu a co najdete v pokoji, co je hned poblíž zde: „Jak se nám bydlelo v hotelu Holiday Inn“ Pokoj malý, ale na přespání dostačující, hlavně ta super lokalita.

Dle plánování pobytu v New Yorku bychom chtěli navštívit tyto místa:

  • Empire State Building
  • Central Park
  • Socha Svobody
  • Památník WTC
  • Rockeffeler Center
  • China Town
  • Italy street
  • Times Square
  • Newyorské subway – metro
  • Brooklynský most
  • Guggenheimovo muzeum
  • Madame Tussauds – voskové figuríny a 4D kino
  • Interpid – Letadlovou loď, ponorku a Concorde
  • Woodbury – Outlet za New Yorkem
  • BBQ restaurace
  • Americkou klasickou snídani – Janys
  • Bonbóny – M&M’s specializovaný obchod
  • Bubba Gump Shrimp
  • Broadway divadlo
  • 5th Avenue – něco jako Pařížská Praha
  • Tramp Tower
  • Burzu cenných papírů – New York Stock Exchange
  • Wall Street
  • Hotel kde bydlel Kevin z Sám doma – ztracen v New Yorku
  • Apple designový obchod – jsme fanoušci Apple
  • Stadion New York Rangers NHL
Ano, vše jsme za týden stihli, bylo to náročné, ale zároveň krásné. 

 

Times Square

Procházkou jdeme na Times Square. Od hotelu je to za necelých 15 minut pomalé chůze, ideální cesta je od hotelu na Broadway a pak až na Times Square jen rovně, přímo za nosem.

Times Square, lidé stále...

Dle pokynů víme, že se musíme do 3 až 5ti dnů znova nechat otestovat na COVID, zjistili jsme, že stánky na testování jsou na každém rohu a to doslova, po cestě na Times Square jich potkáváme více jak 5. Otestovat se tedy nebude vůbec problém, je to rychlé a skrze antigen, stačí předložit ID (OP) nebo Pas, vše pak jde elektronicky /pokud by jste byli pozitivní, musíte být 5 dnů v karanténě, pokud nejste pozitivní nic se neřeší.

Místo na testování COVID na ulici přímo v New Yorku

Obchod M&M’S na Times Square je prostě boží, pro milovníky těchto sladkostí je to místo, které nemůžete vynechat.

Previous slide
Next slide

Vlakové nádraží má historickou budovu, kterou by jste měli také vidět, krásné výzdoby, historické pokladny a zajímavá atmosféra. Vstup je volný a můžete tak obdivovat i když nikam nepojedete.

Hlavní nádraží v New Yorku

Jedno z nejnavštěvovanějších míst je Empire State Building, můžete se jet podívat výtahem do 86 patra a pak i do vyšší vyhlídky do 102 patra. Výhledy jsou úžasné, hlavně aby vám vyšlo počasí. Vstupné je 43USD na osobu. Výtah jede rychle a tak jste nahoře hned, na stropě výtahu je promítáno video, dříve byl prosklený, nyní není, alespoň my jsme výtah prosklený neměli, byla to trochu obava, když ve všech průvodcích je tato informace.

Previous slide
Next slide

Na výlet do Woodbury outletu jsme si půjčili auto. Půjčovna si od vás vezme rezervaci kreditu na kartě ve výši 2000 USD, pak jsme platili za tento DODGE pro 7 celkem i s pojištěním 6900kč/den. Benzín je aktuálně za 33kč/litr, čerpáte v galonech, tak je to trochu jiné. Tachometr je mílích a všude je potřeba dodržovat rychlost. Pokutu ani setkání s policií nechcete, zde je policie opravdu drsná, všichni ji respektují a vidět zasahující policisty je opravdový zážitek. Viděli jsme za týden minimálně 2 zásahy kde bylo na každém vždy více policejních aut najednou.

Dodge z autopůjčovny

 Woodbury outlet doporučujeme na celý den, je to opravdu velký komplex. Slevy se tu pohybují okolo 30%, 50% i 80%, především značkové zboží lze zakoupit o hodně levněji než v běžném obchodě. My si také něco nakoupili, ale spíše jen maličkosti jako jsou trička a dárečky pro kamarády. Pokud pokukujete třeba po značkových hodinkách, naleznete tu převážně starší modely, nové tu nejsou vůbec. Starší model většinou se slevou 50%, jako je například Rolex, Tissot a další značky, máte však jistotu, že se jedná o originál.

Kabelka byla se slevou 60%, ovšem i tak byla cena poněkud vyšší.

 Večery trávíme v elegantním baru americké klasiky. Pivo zde točí bez pěny a je poměrně dobré, my zkoušíme i cider, který je také točený. Ve většině barů mají TV, kde se sleduje nejčastěni NHL, Baseball a další sporty.  Bar je na naše poměry hlučnější, tedy hlavně lidé se tu baví hodně nahlas, muzika je na pozadí tlumená.

Bar 50m od hotelu Holiday Inn New York.

 Burzu cenných papírů – New York Stock Exchange – Wall Street jsme navštívili i hlavně z kvůli  pozdravu od WEDOS, kdy naše partnerská společnost WEDOS internet a.s. představuje nové celosvětové produkty WEDOS Global, o tomto produktu hodně uslyšíte do budoucna a určitě bude známá i ve světě. 

WEDOS, jen krůček ke světové burze.

 Památník WTC – to se nás opravdu dotklo, nejde popsat pocit vidět na vlastní oči, opravdu zážitek, smutné a neuvěřitelně dojemné. 

Níže naše video, doporučujeme se zvukem, je to zážitek.

WTC památník 11.9.

Interpid – Letadlovou loď, ponorku a Concorde jsme navštívili když bylo venku 33C a bylo to opravdu hodně horké. 

Rada druhá z cestování po New Yorku: „Pokud bude ve velkoměstě 33C, připravte se na opravdové peklo, hodně vody s sebou a pokud možno navštěvujte místa s klimatizací“.

Ponorka je pro mini lidi, tak málo místa pro posádku nás všechny překvapil, postele pro mini lidi neuvěřitelné, prostě práce na ponorce asi není pro běžného člověka. Můžete se jít podívat přímo do ponorky, před prohlídkou si otestujete zda prolezete mezi prostory, aby jste se někde nesekli.

Letadlová loď je plná zábavy, uvnitř model lodi z LEGA, trenažér F16 stíhaček, doporučujeme si zalétat, super zážitek a udělat loping stojí za to. Projít si kapitánský můstek a shlédnout jak je z můstku vidět, spíše nevidět. Raketoplán, to je ohromný zážitek, již na minulé naší výpravě do NASA bylo možné shlédnout Atlantis, ale tento je ještě impozantnější, je úplně nový, nikdy ve vesmíru nebyl.

Letadlo Concorde je úžasné, jeho historie skončila havárií, ale rychlost z letadla přímo sálá.

Previous slide
Next slide

 Máme pro vás tip jak využít cestovní pojištění nejen na to co očekáváte, že bude sloužit.

My jsme si skrze Lifestyle asistenci, kterou jsme měli zakoupenou v ceně pojištění Excelent objednali rezervaci restaurace na Manhattanu ve vyhlášeném BBQ Baru. Vše bylo zařízeno od pojišťovny na jedničku.

Jak využít cestovní pojištění naplno ?


Rezervace v zahraničí ve vašem cestovním pojištění.

Zážitků bylo mnoho, co nás při návratu stále provází v myšlenkách je, že se tu v Čechách máme moc dobře, je tu krásné prostředí i ve velkoměstech, není tu tak velká koncentrace lidí na jednom místě a cítíme se tu bezpečněji. V New Yorku je běžné, že se při ranní procházce setkáte s úplně stejnou situací jako při polední i večerní procházce, je tam prostě shon nonstop, nepřetržité zvuky velkoměsta zní v uších i po příchodu do hotelu. 

Pokud máte podobné příběhy z vašich cest, nabídněte nám je, nabízíme odměnu za podobné články. Stačí nám napsat skrze kontaktní formulář.  

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.