Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Jak jsme cestovali do USA

Jak probíhala naše cesta do New Yorku. Bylo to zajímavé od začátku, až do samého konce našeho výletu.

Začneme přípravou na cestu. Co bylo potřeba zařídit ? 

  • Zřízení ESTA – máme skrze online formulář hotové za 15 minut, platba proběhla během chvilky a oznámení do emailu o možnosti cestovat přišlo za 30 minut
  • Letenky – je mnoho online webových nabídek, my využili oblíbeného webu – Letuška.cz a rezervujeme si let Praha – Londýn – New York
  • Zároveň u letenek je nám nabízeno i cestovní pojištění, to však sjednáváme samostatně u nás na POJISTENI.cz, máme slevu 50% i pro vás a také si můžeme nakonfigurovat pojištění storna cesty, kde započítáváme celou cestu, tedy i ubytování. Zjišťujeme v porovnání, že je krytí vyšší a za lepší cenu – myslete na nás, ryze českou firmu z Hluboké nad Vltavou a také si sjednejte u nás výhodné cestovní pojištění do USA – kalkulačka online
  • Ubytování v USA – jednoduše si najdete na Booking.com, můžete si vybrat hotel dle vašich priorit. My jsme si vybrali hotel Holiday Inn přímo na Manhattanu, to se ukázalo jako skvělá volba, hlavně pro pěší cesty po New Yorku. Recenze hotelu si necháme na další článek, přečíst si můžete zde.: “ Jak se nám líbilo v hotelu v New Yorku
  • V době COVIDové bylo navíc potřeba se nechat otestovat a to nejdříve jeden den před odletem, cestou do USA, tedy my jsme měli let v úterý v 19:30, stačilo tedy kdykoliv v pondělí absolvovat test. Na stránkách Velvyslanectví Spojených států amerických je uvedeno, že se uznává jak PCR tak i antigen. My pro jistotu zvolili PCR, přeci jenom nechceme kvůli případné nesrovnalosti hned na začátku náš výlet překazit. Objednali jsme se online na konkrétní termín.
  • Půjčení auta – máme v plánu i výlet mimo New York, rezervaci auta jsme na minulém výletě po Floridě řešili již v ČR, ale nyní si budeme půjčovat na místě. Našli jsme si poblíž hotelu půjčovnu aut, kde akceptují garance debetní kartou, půjčovna „Dollar Manhattan“. Nebo můžete použít vyhledávač půjčení auta v USA.
  • Co s sebou do USA  zde je popsáno všeobecně, pokud plánujete cestu do USA sledujte také aktuální informace pro cestování do USA na stránkách ministerstva ČR

 

Vyrážíme na cestu. Co nás čekalo před příletem do New Yorku.

  • První cesta mířila na Zličín, objednali jsme se online na testy s garantovaným výsledkem (COVID certifikátem pro cestování) do 12 hod. V době naší cesty, druhá polovina května, byl test již bohužel placený a to 1000kč/osoba. Na Zličíně bylo možné absolvovat testy na COVID přímo z vozidla, bylo to pohodlné a rychlé, nikdo na místě nebyl, trvalo to asi 5 minut. Certifikát opravdu přišel na email včas a to již po 8 hodinách. 
  • Cestujeme ještě na hotel v Praze, kde se ubytujeme a druhý den plánujeme cestu na letiště.
  • Před letem si pročítáme možnosti odbavení online, je to možné 24hod před odletem. Dle informací z naší letecké společnosti British Airways, která let obsluhuje, se dozvídáme, že je potřeba nejprve akceptace COVID pro všechny cestující a je nám doporučena aplikace VeriFly do mobilu. Aplikaci si tedy instalujeme a postupujeme dle pokynů, daří se nám do aplikace nahrát všechna požadovaná data. (COVID očkování, nebo prodělání COVID, výsledky testu) Aplikace ukazuje „Ready“ a zeleně označuje nás všechny.
  • Online odbavení – zkoušíme se online odbavit, ale bohužel se to nedaří, letecká společnost nám v aplikaci ukazuje, že chce spárovat VeriFly data. My data máme v pořádku, máme i zeleně označeno, že bylo vše v pořádku. čekáme tedy zda se data z aplikace spárují do check-in British Airways – to se bohužel nestalo.
  • Manuální odbavení – bohužel se ani do druhého dne nespárovala data z online aplikace VeriFly, tak se vydáváme na manuální odbavení, kde se dozvídáme, že se online párování COVID občas nepropisuje. Nebyla to zbytečnost, protože na odbavení už stačilo ukázat v aplikaci VeriFly zelené „Ready“ a nemusíme nic s COVID nadále ukazovat.
  • První let – Praha – Londýn, letadlo je plně obsazeno a let trval necelou hodinu a půl. Přilétáme na letiště v Londýně a přecházíme na další let. Čeká nás další kontrola, nechtějí nic, žádné dokumenty o COVID, jen procházíme kontrolou zavazadel a vše probíhá hladce.
  • Druhý let – Londýn – New York, letadlo je obsazeno tak z poloviny, v business třídě ani ne. Je květen, tudíž asi není plná sezona, proto tak malé obsazení, pro nás skvělé na cestování, každý máme k dispozici 2 sedačky jen pro sebe.
  • Přílet New York – po příletu nás čeká překvapivá fronta na imigrační kontrole, odhadujeme to na více jak 200 lidí čekajících na přepážkách. Organizace fungovala velice dobře tak se i při takto velkém množství čekajících dostáváme na řadu po 30 minutách. Pohovor s pracovníkem probíhá klasicky, “ jak dlouho budete v USA ?, Plánujete být celou dobu jen v New Yorku?, Kde budete v New Yorku bydlet ?, Již jste byli někdy v USA ? “ nijak stresující, následně vás úředník požádá o otisky prstů a o podívání se do kamery, tím to končí a pouští vás na další kontrolní stanoviště. Další kontrola je zavazadel a vás osobně. My byli kontrolováni standardně, vše jsme museli dáti na pás a projít bez bot kontrolním rámem. Manželka stále „pípala“ a tak musela ještě na detailní kontrolu ručním skenerem, pak už nás pustili k vyzvednutí zavazadel. Jsme v New Yorku, hurá na dobrodružství…
Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.