Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Cestovní pojištění UNIQA opět od května

pojišťovna uniqa

Individuální cestovní pojištění je možné znovu sjednat s počátkem cesty od 01. 05. 2020, protože se už uvolnil zákaz a vycestovat za splnění striktních podmínek jde. UNIQA v souladu s tím umožňuje znovu sjednat cestovní pojištění.

Pokud by mělo dojít k prodloužení nouzového stavu a/nebo k obnovení zákazu vycestovat, bude adekvátně interně upraven i nejbližší termín pro sjednání cestovního pojištění podle oznámení vlády.
Informace o podmínkách výjezdu do zahraničí doporučujeme vždy ověřit na webu www.mvcr.cz a/nebo www.mzv.cz. Pojišťovna se jimi řídí v případě pojistné události. Rovněž je užitečné prověřit pravidla o cestě do konkrétní země nebo oblasti na příslušném zastupitelském úřadu. Vyplatí se také registrovat svoji cestu do systému DROZD při MZV.

Cestovní pojištění je od počátku května platné v plném rozsahu, řídí-li se turisté podle pravidel vyhlášených vládou. Náklady na testování koronaviru, které není zdravotně indikováno a nařízeno ošetřujícím lékařem, není z cestovního pojištění hrazeno.

Riziko nákazy koronavirem

V rámci léčebných výloh a případně s tím spojené repatriace rovněž kryto při dodržení výše uvedených podmínek.

V případě pojistné události je třeba se vždy spojit s asistenční službou a řídit se jejími pokyny. Rovněž je třeba doložit, že cesta byla konána v souladu s vládními opatřeními platnými v době jejího uskutečnění.

Uvíznutí v karanténě

V případě, že klient mohl v souladu s opatřeními vycestoval do zahraničí a uvízl v karanténě z důvodu pandemie koronaviru a lokálních opatření, platí následující pravidla:

  • UNIQA prodlouží zdarma pojištění všem, kdo se z důvodu karantény nemohou vrátit do ČR v původně plánovaném termínu, a to za předpokladu, že neměli jinou možnost návratu (jiný komerční let, vládní repatriační let/autobus atp.). Cestovní pojištění je platné až do chvíle, kdy návrat bude možný.
  • Cestovní pojištění se bohužel nevztahuje na ušlou mzdu (ušlý zisk), náklady na ubytování a s ním spojené náklady, náhradní letenky apod.
  • Zákazník musí prokázat, že se nedostal svým pobytem do rozporu s opatřeními týkajícími se cestování, a to jak českými, tak i místními.

Vrácení pojistného za neuskutečněné cesty

UNIQA zaplatí zpět pojistné za dříve sjednané individuální či rodinné cestovní pojištění, odpadl-li pojistný zájem, protože výjezd nebylo možné kvůli koronavirovým opatřením uskutečnit. Učiní tak na žádost pojištěného, jenž prokáže, že cestovní pojištění uzavíral s plánem cestovat podle pravidel platných v té době. Pojistné za pojištění stornovacích poplatků se nevrací.

Požadavek na refundaci pojistného je potřeba poslat co nejdříve, nejpozději před počátkem plánované cesty.

Uplatnění pojištění stornovacích poplatků

  • Pojištění storna nelze uplatnit s odvoláním na situaci, že MZV vydalo doporučení necestovat do zvolené lokality (oblasti nebo státu), nebo kdy vláda zakáže cesty do ciziny.
  • Pojištění storna nelze uplatnit ani v situaci, kdy zákazník byl umístěn preventivně do domácí karantény, aniž by byla diagnóza potvrzena.
  • V případě, kdy dojde k potvrzení diagnózy a je vystavena neschopenka, je pojištění stornovacích poplatků platné.
Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 3 roky, 10 měsíci.
Odpověď na téma: Cestovní pojištění UNIQA opět od května
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.