Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Pojištění vozidel nyní i dle počtu najetých kilometrů

Pojišťovna Allianz začne sazby povinného ručení počítat i podle ujetých kilometrů.

Nízká sazba povinného ručení v Allianz předpokládá pouhé nahlášení stavu tachometru. Žádný čip, který by řidiče v jednom kuse sledoval, do auta nedostanou. Pro řidiče s nájezdem menším než 10 tisíc kilometrů za rok bude mít Allianz od října nejlevnější povinné ručení včetně pojištění skel i havarijní pojištění v ČR.

Jak to bude fungovat?

Podobně jako u plynu nebo elektřiny. Variantu podle odhadu ročně ujetých kilometrů si v novém povinném ručení nastaví každý řidič hned na počátku sám a podle ročního zúčtování pak na ní buď nebude nic měnit, nebo mu Allianz peníze vrátí, pokud najede méně, či pojišťovně doplatí, protože toho najezdí víc. Důkazem bude fotografie tachometru nebo návštěva pobočky.

Podvodníky čekají výrazné sankce

I u tohoto typu pojištění se však jistě najdou lidé, kteří se neubrání myšlence, zda by požadované údaje nešlo nějak zfalšovat. Také na to ale pojišťovna myslela a předem možné podvodníky varuje.

Na pokusy o podvod jsme připraveni. Přetáčení tachometrů, úpravu fotek či nahlašování nepravdivých údajů jsme schopni odhalit a sankce pro podvodníky budou velké,“ tvrdí ředitel oddělení právního a vyšetřování Allianz pojišťovny Ludvík Bohman. Allianz má například k dispozici údaje od firmy CEBIA, která se zabývá prověřováním původu a historie vozidel a také velmi pokročilý software na analýzu fotografií. Do její databanky se sbíhají informace z dvou tisíc míst a údaj o stavu tachometru patří k těm základním. Pro Allianz však bude jediným, který ji bude zajímat.

Na trhu podobné řešení již nabízí pojišťovna Uniqa.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel Jirka a poslední změna proběhla 7 let, 5 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #9715 Odpovědět
      PeZet
      Host

      Dobrý den,
      od kdy a jak bude možné toto pojištění dle km uzavřít?
      Díky předem za odpověď.

    • #9779 Odpovědět
      Lukáš M.
      Host

      Dobrý den,

      povinné ručení dle najetých kilometrů je spuštěno od dnešního dne, můžete se podívat přímo na stránky Allianz.cz Povinné ručení – Jezdím málo, platím málo

    • #9801 Odpovědět
      Hrbotický Miroslav
      Host

      Mám povinné ručení u Allianz za rok ujedu asi 9000 km jak mám postupovat

      Hrbotický

    • #9868 Odpovědět

      Dobrý den pane Hrbotický,
      doporučuji si nejdříve vyzkoušet v nezávazných kalkulačkách povinné ručení zde na portálu, aby jste měl přehled o ceně https://online.pojisteni.cz/vozidla/srovnani

      Následně pak porovnat ceny s novinkou od Allianz, kdy máte kalkulačku povinného ručení dle najetých km zde https://online.allianz.cz/web/povinne-ruceni-havarijni-pojisteni/?568306300

    • #9882 Odpovědět
      Jirka
      Host

      Výpočet pojistného je další nesmyslná deformace trhu:
      řidiči s velkým nájezdem jsou bezpochyby lepší řidiči s menší nehodovostí na km. Má Allianz v plánu motivovat řidiče aby nejezdili ?
      když najedu méně a pojťovna mi bude vracet, půjčil jsem pojišťovně své peníze bezúročně. V opačném případě budu doplácet a to také nemám rád.Mám rád jasné podmínky na období pojištění.
      Pojištovny naučily své klienty od nehod odjíždět kvůli malusům. Nyní je naučí podvádět s dokumentací km a my ostatní ji to zaplatíme. Obecně řidiči s velkým nájezdem zaplatí pojišťovně ty dušičkové. V součtu to dělá pojišťovna proto, aby vybryala více – nikoliv méně !
      Chce se vám vysluhovat pojišťovně ? Fotit svůj tachometr a nechávat se v podstatě administrativně zaměstnávat ?
      Myslíte že na STK vám to budou fotit zadarmo ?
      Přečtěte si podmínky – můžov vám vlézt do auta 4 x ročně, aby vás profízlovali, jestli nepodvádíte ! A když jo, nebo se jen při ohlašování spletete, máte tam smluvní pokutu 25000,- a obvinění z trestného činu pojistný podvod. To může podepsat jen blázen!
      Pojišťovna Allianz přijde brzy s produktem pojištění majetku, kdy si budete fotit členy rodiny a návštěvy a dokládat obydlenost domu kvůli „výhodnému pojištění“
      Atd, atd…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 vlákna odpovědí
Odpověď na téma: Pojištění vozidel nyní i dle počtu najetých kilometrů
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Velký TP již nebude

Úřady budou vydávat od roku 2024 jen jeden registrační doklad – malý technický průkaz. Kompletní technická specifikace vozidla bude dostupná v digitální podobě. Řidiči se

Celý článek »
U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.