Spočítejte si cenu pojištění odpovědnosti v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Když váš pes někoho pokouše, škody jdou za vámi

Češi si na domácí mazlíčky potrpí. Psa vlastní 39 % z nás, podle výzkumu České asociace pojišťoven. Čtyřnozí přátelé nám přináší spoustu radosti. Ale měli bychom být připraveni také na situace, které nejsou příjemné.

Případy, kdy pes zničil cizí majetek nebo někoho pokousal, bohužel, nejsou ojedinělé. Chování psů nemusí být vždy předvídatelné a může překvapit i zkušené chovatele. K útokům častěji dochází, pokud je psů více a cítí se silnější, jsou-li bez dozoru nebo v případě, že je pes zraněný či nemocný. Psi a kočky také často mohou za napjaté sousedské vztahy. Zničené ploty, okousané zahradní vybavení nebo dokonce zraněný člen sousední domácnosti může vyvolat spory, které neznají konce. Přitom platí jasné pravidlo, za zvíře je vždy odpovědný jeho majitel. To znamená, že jeho povinností je zajistit, aby jeho zvíře nikoho neohrozilo, a pokud už dojde k ublížení na zdraví nebo poničení majetku, musí vzniklou újmu nahradit

Chovatelé psů si také často neuvědomují, že pokud jejich pes zraní jiné zvíře, s platností nového občanského zákoníku musí hradit náklady spojené s jeho léčením a veterinárním ošetřením. V případě, že pes pokouše člověka, vzniká postiženému nárok na adekvátní kompenzace, ale také například ušlý zisk a další související výdaje.

Majitelé neposedných čtyřnohých mazlíků by se proto měli mít na pozoru a výchově svých svěřenců věnovat opravdu důslednou pozornost. Pokud si poslušností svých psů nejsou stoprocentně jistí, vyplatí se zvážit pojištění odpovědnosti. To ochrání všechny členy domácnosti včetně dětí a zvířat před škodou, jež mohou svým jednáním způsobit. Toto pojištění si u nás sjednáte on-line.

Kalkulačka pojištění odpovědnosti včetně krytí za psa 

Odpovědnost majitele psa

  • Majitel psa je povinen zabezpečit zvíře tak, aby neohrozilo okolí a ostatní osoby (oplocení pozemku, na kterém se pes nachází, upozornění na přítomnost psa u všech vstupů na pozemek).
  • Majitel psa se musí odpovídajícím způsobem přizpůsobit místu a situaci, ve které se se zvířetem nachází (vodítko a náhubek na veřejných prostranstvích, v přítomnosti dětí, atd.).
  • Majitel psa je povinen zabezpečit zvíře tak, aby ho ani nikdo jiný nemohl svévolně vypustit.
  • Majitel psa musí vždy předpokládat, že může dojít k nepřiměřenému nebo nečekanému chování zvířete, a předejít možnému útoku.

Pojištění pro veterinární ošetření a léčbu

Také náklady vydané na veterinární léčbu domácích mazlíčků nejsou zanedbatelné a průběžně stoupají. Pokud dojde ke zranění psa nebo je nutné veterinárně řešit nečekané zdravotní komplikace, mohou se majitelé zvířat dostat do nelehké situace. Veterináři jsou ve svých ordinacích čím dál častěji svědky momentů, kdy majitelé řeší nepříjemné dilema, zda si mohou nákladné veterinární léčení svého psa či kočky dovolit. Zejména některá plemena jsou k zdravotním komplikacím náchylnější a pravidelné návštěvy veterináře se pak mohou citelně prodražit.

Orientační ceny veterinárních ošetření:

  • Korektivní osteotomie (růstové deformity)  10 000 – 16 000 Kč
  • Anestezie  2300 Kč
  • Laparotomie (cizí tělesa, torze žaludku, resekce střeva atd) 5000-15 000 Kč
  • Komplikované onkologické operace 8000- 17 000 Kč
  • Komplikované brániční kýly 5000-9000 Kč

Což za jistotu, že pro vašeho čtyřnohého přítele budete mít vždy adekvátní zajištění, určitě stojí.

Kalkulačka pojištění psa

Z příspěvku u Slavia pojišťovny

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 11 měsíci.
Odpověď na téma: Když váš pes někoho pokouše, škody jdou za vámi
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »
Pojištění odpovědnosti vysokozdvižný vozík

Pojistka na blbost v zaměstnání

Věděli jste, že zaměstnavatel má právo na Vás požadovat až 4,5 násobek Vašeho platu, pokud způsobíte v zaměstnání škodu? A přesně pro tyto případy je zde pojistka na blbost (pojištění odpovědnosti) za škody způsobené zaměstnavateli. Zákoník práce hovoří jasně a občas máme všichni „den blbec“, kdy se pokazí všechno, co může a velká škoda se pak stane, ani nevíme jak…

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.