Drony pro prohlídku a dokumentaci škod

Drony řady DJI Phantom, které Česká pojišťovna začíná využívat k průzkumu, prohlídce a důkladné dokumentaci místa škod, začnou létat již brzy. Ovládány jsou na dálku a pracovat s nimi mohou pouze speciálně proškolení pracovníci. Stroje mohou létat do výšky 300 metrů, jejich dolet je až 2 000 metrů. Tichý provoz dronů zajišťují speciální střídavé motory a vysokokapacitní baterie na jedno nabití vydrží létat i více jak 20 minut.

Během letu mohou drony pořizovat kontinuální videozáznam nebo vysoce kvalitní fotografie. Kamera je otočná v rozsahu 360°, sklopná v rozsahu 90°. Díky tomu je možné získat jak prostorovou videodokumentaci škody v ultra vysokém rozlišení (tzv. 4K rozlišení), tak i snímky s poměrovou kalibrací pro určení rozměrů poškození. Obojí významně pomůže k rychlému a jednoduchému vyřešení škody.

Drony podléhají pravidlům a přísné regulaci Úřadu pro civilní letectví (ÚCL). Piloti vlastní pilotní licenci a létají výhradně dle regulí ÚCL. Použití je pouze na vymezeném území a zaznamenávají se výhradně data z hlášené pojistné události.

Takto pořízené záznamy se využijí například při prohlídkách následujících typů lokalit:

  • haly, budovy, rozsáhlá stavení
  • stavební stroje, jeřáby, letadla, vlaky
  • mosty, přehrady, komíny, vysoké budovy
  • rozsáhlé firemní komplexy
  • plodiny, pole, zemědělské lokality
Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 11 měsíci.
Odpověď na téma: Drony pro prohlídku a dokumentaci škod
Informace o uživateli:




Aktuality a informace