Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Cestovní pojištění řeší i úraz za 4 miliony

Exotické destinace mohou náklady na ošetření úrazu značně prodražit. Turisté si tam často půjčují motorky, na kterých jezdí jen v tričku, kraťasech a žabkách. Výsledkem takových jízd je velké množství úrazů – od banalit, jako jsou odřeniny a spáleniny, až po vážné úrazy a polytraumata.

Letos jsme pomáhali takovému motorkáři. Ten si po pádu ze stroje způsobil několik vážných zranění,“ popisuje Petra Heklová z České pojišťovny a dodává, že tento případ byl v letošní zimní sezóně tím vůbec nejdražším. Celkové náklady na převoz z Vietnamu do vhodného zdravotního zařízení v Thajsku, na zdravotní péči, hospitalizaci a repatriaci leteckým speciálem do České republiky se vyšplhaly na 4 miliony korun.

Trendem posledních let je meziroční nárůst počtu případů hlášených z Austrálie a Nového Zélandu.

Úraz se však nemusí stát jen na lyžích. O tom se přesvědčil turista z jihu Moravy, který se při jízdě na sáňkách převrátil a narazil do hrazení. Přivolaná horská služba ho odvezla do údolí a vzhledem k závažnosti poranění byl nakonec přivolán i vrtulník. Zraněný v nemocnici podstoupil operaci zlomené pánve a po stabilizaci byl převezen do české nemocnice. V tomto případě se náklady vyšplhaly na bezmála 150 tisíc korun

Nejvíce se Češi hlásili o pomoc v těchto destinacích :

  • Rakousko (22 %)
  • Itálie (14 %)
  • Nový Zéland (11 %)
  • Austrálie (3 %)
  • Dalšími, kde asistenční služba často zasahovala, jsou Spojené státy americké a Thajsko

Uvedla Česká pojišťovna.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]On-line kalkulace cestovního pojištění[/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let.
Odpověď na téma: Cestovní pojištění řeší i úraz za 4 miliony
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.