Spočítejte si cenu úrazového pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Roste zájem o pojištění horních končetin

O speciální pojištění horních končetin stojí sice nejvíce zákazníci v dělnických a manuálních profesích nebo specializovaná povolání s převahou úkonů rukama (lékaři, farmaceuti, maséři, malíři, chemici, fotografové, redaktoři, optici nebo zdravotní sestry). Nicméně čilý zájem panuje i u dalších profesí, které už nejsou tak jednoznačně závislé na rukách: obchodníci, stavební dozor, učitelé nebo kontroloři. Naopak docela pochopitelné je velmi četné pojištění rukou žen v domácnosti. Velmi často si ruce pojišťují i studenti – jejich zastoupení ve kmeni se blíží pěti procentům. Zde je třeba ale brát i ohled na sportovní aktivity mladých, při nichž může k úrazu horních končetin snadno dojít.

Před více než třemi roky zařadila UNIQA pojišťovna jako první na českém pojistném trhu do svého komplexního životního programu i speciální krytí pro horní končetiny. Původně bylo určeno pro klienty s profesemi, jako jsou hudebník, chirurg nebo třeba hodinář. Nicméně dosavadní zkušenosti ukazují, že svých rukou a paží si cení lidé napříč populací bez ohledu na své povolání. V současné době eviduje UNIQA už více než deset tisíc pojistných smluv s tímto rizikem, které kryje jak pracovní a mimopracovní úrazy, tak i specifická onemocnění, včetně nemocí z povolání.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 3 měsíci.
Odpověď na téma: Roste zájem o pojištění horních končetin
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku.