Vzroste podpora penzijního připojištění

Čtyři a půl milionu lidí v České republice, kteří mají penzijní připojištění se státním příspěvkem, se dočkají výrazného vylepšení jeho podmínek. Kromě toho, že ke vložené tisícovce měsíčně stát přispívá 230 korunami, si lidé budou moci při podávání daňového přiznání odečíst další dvě tisícovky místo jedné, tedy ročně 24 tisíc korun místo 12 tisíc.

Poslanci také zvýšili limit pro osvobození od daně u příspěvku zaměstnavatele na penzijní připojištění se státním příspěvkem, na doplňkové penzijní spoření a penzijní pojištění nebo na soukromé životní pojištění ze 30 na 50 tisíc korun. Změny ještě musí potvrdit Senát a prezident Miloš Zeman.

Určitě teď přijdou ti, kteří nabízejí jiné produkty, jako třeba životní pojištění a budou argumentovat, že si také takovou podporu zaslouží. Nijak to neřeší naši zásadní výhradu k rušení druhého pilíře,“ upozornil ve Sněmovně exministr financí a šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Celý článek : Výrazně vzroste podpora penzijního připojištění se státním příspěvkem

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 5 měsíci.
Odpověď na téma: Vzroste podpora penzijního připojištění
Informace o uživateli:




Aktuality a informace