Spočítejte si cenu úrazového pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Od října vyšší hodnota bodů za poškození zdraví

Můžeme se těšit na vyšší hodnotu bodů, které za poškození zdraví uděluje praktický lékař. Zatímco dosud jeden bod odpovídá 120 korunám, od října bude oceněn na 250 korun. A navíc se zvýší počet bodů u jednotlivých úrazů a nemocí.

Odškodnění za pracovní úraz či nemoc z povolání se od října víc než zdvojnásobí. Za úrazy bude možné získat až o stovky tisíc korun víc. Změny přináší novela zákoníku práce.

Každý zaměstnavatel je ze zákona automaticky pojištěn na odpovědnost za pracovní úrazy a nemoci z povolání svých zaměstnanců. Monopol na pojištění mají Česká pojišťovna a Kooperativa (pojišťuje všechny firmy vzniklé po roce 1993). Když se pak stane nepříjemnost, má zaměstnanec nárok na bolestné a v případě trvalých následků i na odškodné za ztížení společenského uplatnění.

Celý článek ze serveru iDnes : Za úraz v práci dostanete od pojišťovny víc peněz

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 7 měsíci.
Odpověď na téma: Od října vyšší hodnota bodů za poškození zdraví
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku.