Spočítejte si cenu pojištění odpovědnosti v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Cyklisté ve většině případů nejsou pojištěni

Češi se během léta mění v národ cyklistů. Jízda na kole je hned po fotbale naším druhým nejpopulárnějším sportem. Podle Policie ČR je však nárůst obliby cyklojízdy doprovázen také zvýšeným počtem úrazů a úmrtí. Současně roste i počet dopravních nehod, které vyznavači jízdy na kole způsobí. Škody zaviněné cyklisty se šplhají do milionů.

Odškodnění může být po viníkovi požadováno jak v případě, kdy cyklista porazí chodce či ohrozí dalšího cyklistu např. na cyklostezce, tak v situaci, kdy se střetne s motorovým vozidlem v běžném dopravním provozu. Právě v těchto případech bývají plnění nejvyšší. K navýšení nároků na odškodnění, které dopadá právě na viníky dopravních nehod, došlo v poslední době také v souvislosti s novým občanským zákoníkem.

Pojištění odpovědnosti, které cyklisty před uvedenými riziky dokáže ochránit, nabízí většina pojišťoven a pohybuje se v řádech stokorun za rok.

Tisková zpráva Slavia pojišťovny

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 7 měsíci.
Odpověď na téma: Cyklisté ve většině případů nejsou pojištěni
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »
Pojištění odpovědnosti vysokozdvižný vozík

Pojistka na blbost v zaměstnání

Věděli jste, že zaměstnavatel má právo na Vás požadovat až 4,5 násobek Vašeho platu, pokud způsobíte v zaměstnání škodu? A přesně pro tyto případy je zde pojistka na blbost (pojištění odpovědnosti) za škody způsobené zaměstnavateli. Zákoník práce hovoří jasně a občas máme všichni „den blbec“, kdy se pokazí všechno, co může a velká škoda se pak stane, ani nevíme jak…

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.