Spočítejte si cenu úrazového pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Dejte pozor na úrazy nejen o prázdninách

Allianz pojišťovna evidovala v roce 2014 celkem 9608 úrazů dětí a mladistvých do 18 let a ve srovnání s předloňským rokem zaznamenala stoupající tendenci. Jejich největší nápor je každoročně na podzim, po návratu z letních prázdnin, které jsou paradoxně velmi klidné, ale druhé období četnosti úrazů právě nyní vrcholí před začátkem prázdnin. V úrazovosti jednoznačně vévodí mužské pohlaví.

Zdravotní újmy

  • u chlapců: 5707
  • u dívek: 3901

Počet úrazů má stoupající tendenci s narůstajícím věkem dítěte. „Například 10leté děti se zraní téměř třikrát častěji, než tříleté, ale úplně nejvíc úrazů se stává teenagerům mezi 12. a 16. rokem.“

Nejvíce úrazů dětí Allianz eviduje z rekreačních činností – sportovních aktivit – hlavně z fotbalu, košíkové, tenisu a turistiky. Na kroužcích a při volné zábavě se stane až 40 procent z celkového počtu těchto událostí. Úrazy, které vzniknou přímo ve škole, představují 17 procent a přibližně 7 procent se jich stane v dopravě – při přecházení vozovky, nebo jízdě na kole po silnici.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 9 měsíci.
Odpověď na téma: Dejte pozor na úrazy nejen o prázdninách
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku.