Spočítejte si cenu úrazového pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Nebezpečí úrazu číhá i uvnitř vozu

Chystáte se na jarní nákup zahradního nábytku, výlet autem na rekreační chalupu s nákupy nebo jen převážíte věci na zadních sedadlech? Tak si dobře promyslete jak vše povezete. Tyto maličkosti vás mohou zranit. Napadlo vás, když se něco nevejde do kufru, umístit to na zadní sedačky ? Určitě ano, běžně takto ukládáme co nám přebývá. Allianz pojišťovna provedla crash test s nevhodně zajištěným nákladem v rychlosti 45 km/h, tedy pomalejší jízda ve městě.

Skládací stolek s lavičkami o celkové hmotnosti 50 kg by v této rychlosti a v případě nárazu mohl jednoho z cestujících i zabít. Na přední sedadlo totiž zezadu narazí stejnou silou, jako by vážil půl tuny. Těžké skleněné lahve se při nárazu roztříštily a zafungovaly jako nebezpečná trhavina, jejich úlomky se rozlétly směrem k řidiči a jeho spolujezdci.

Celý článek : Vyrážíte na prodloužený víkend? Neriskujte život kvůli nevhodně naloženému autu

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 12 měsíci.
Odpověď na téma: Nebezpečí úrazu číhá i uvnitř vozu
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku.