Spočítejte si cenu pojištění odpovědnosti v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Kočka způsobila škodu za 12 000 Kč

Máte pojištění odpovědnosti? Pokud ano, jste připraveni i na takovéto situace.

Dle informací ČAP jsou některé případy popsány takto :

  • Kočka rozdrápala návštěvě značkovou koženou bundu (celková škoda 12 000 Kč)
  • Pes utekl na veřejnou komunikaci a způsobil srážku dvou vozidel včetně zranění jednoho řidiče. Škoda na vozidlech 120 000 Kč, škoda na zdraví zraněného řidiče 60 000 Kč, škoda na oplocení pozemku třetí strany 12 000 Kč (celková škoda 192 000 Kč)
  • Pes pokousal dítě, způsobil mu zranění s trvalými následky i dlouhodobé psychické trauma (celková škoda 780 000 Kč)

Za škodu, kterou způsobí zvíře, je vždy plně odpovědný majitel. Ne každý ví, že s novým občanským zákoníkem přibyla povinnost náhrady nákladů na léčení v případě, že zvíře způsobí škodu jinému zvířeti. „Nově je majitel takového psa povinen hradit poškozené straně i náklady na veterinární ošetření, léčení či náklady s tím spojené,“ upozorňuje Marcela Kotyrová. Typické škody na majetku, které po našich domácích mazlíčcích zůstávají, jsou například rozkousané, podrápané nebo zničené předměty, poškozené ploty a zahradní architektura nebo dopravní nehody způsobené vniknutím psa na veřejnou komunikaci. Ty mohou být navíc spojeny i se škodou na zdraví. Mezi nejčastější zvířecí škodu patří pokousání psem.

Další detaily naleznete na www.cap.cz

Máte zkušenost s podobnou situací ? Napište nám do diskuse.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 9 let, 1 měsícem.
Odpověď na téma: Kočka způsobila škodu za 12 000 Kč
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »
Pojištění odpovědnosti vysokozdvižný vozík

Pojistka na blbost v zaměstnání

Věděli jste, že zaměstnavatel má právo na Vás požadovat až 4,5 násobek Vašeho platu, pokud způsobíte v zaměstnání škodu? A přesně pro tyto případy je zde pojistka na blbost (pojištění odpovědnosti) za škody způsobené zaměstnavateli. Zákoník práce hovoří jasně a občas máme všichni „den blbec“, kdy se pokazí všechno, co může a velká škoda se pak stane, ani nevíme jak…

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.