Spočítejte si cenu úrazového pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Řidiči dbají více na bezpečí cyklistů

96% řidičů se spatřením cyklisty před vozidlem snaží být více pozorný. Polovina cyklistů však vnímá auta kolem sebe jako hrozbu. „Na druhou stranu, i když si většina řidičů dává větší pozor, ne všichni si myslí, že každý cyklista je nutně hrozbou. Takto přemýšlí šestatřicet procent těch, kteří řídí auto. Šedesát procent lidí usuzuje, že jen někteří cyklisté představují nebezpečí a zbylá čtyři procenta řidičů nechápou cyklistu jako riziko vůbec,“ přidává další čísla z exkluzivního průzkumu Generali Jiří Cívka.

Milovníci kol jsou ale podle průzkumu Generali alespoň zodpovědní. Celých 76 % jich při jízdě na kole nosí reflexní bezpečnostní prvky. Pouze 11 % si myslí, že nejsou potřeba.

Celý článek : Řidiči si na cyklisty dávají pozor, ti se přesto cítí ohroženi

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 11 měsíci.
Odpověď na téma: Řidiči dbají více na bezpečí cyklistů
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku.