Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Povinné ručení na koloběžky a sekačky

Již očekávaná změna v povinném ručení nastala. Od 1. dubna 2024 můžete i u nás porovnat nabídky povinného ručení – kalkulačka i na další dle zákona zmíněné dopravní prostředky.

Pojištění je určeno pro všechny provozovatele vozidel, kterým zákon č. 30/2024 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (dále jen „ZPOV“), ukládá povinnost zajistit uzavření pojištění odpovědnosti za újmu vzniklou provozem vozidla, případně další osoby, které na sjednání tohoto pojištění mají pojistný zájem (např. vlastníky nebo nájemce/uživatele vozidla).
Pojištění je určeno pro všechna vozidla, kterým ZPOV ukládá povinnost sjednat pojištění odpovědnosti za újmu vzniklou provozem vozidla.

Jedná se o tuzemská motorová, jak elektro tak spalovací pohon, vozidla určená k pohybu po zemi poháněná výhradně mechanickým (ne lidským) pohonem, jejichž

  • max. konstrukční rychlost je vyšší než 25 km/h
  • provozní hmotnost je vyšší než 25 kg a max. konstrukční rychlost je vyšší než 14 km/h.

Nezávazná kalkulačka s porovnáním cen pojištění zde – kalkulačka

Kalkulačka je velice intuitivní

Článek který předcházel schvalování zákona o dalších potřebách povinného ručení v ČR zde Co čeká elektrokoloběžky

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.