Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Praktické rady pro cestování letadlem do zahraničí

Při cestování letadlem do zahraničí je důležité mít alespoň následující druhy připojištění u cestovního pojištění:

  • Pojištění odpovědnosti – lze přiobjednat a určitě ho doporučujeme. Protože pokud byste náhodou někomu způsobili škodu na zdraví či majetku, může vás to stát spoustu peněz. Výluku budou tvořit pouze situace, kdy způsobíte škodu úmyslně, pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. V takovém případě vás žádné pojištění nezachrání.
  • Pojištění ztráty zavazadel – pokud vám letecká společnost zavazadla poškodí nebo ztratí, toto připojištění vám škodu nahradí.
  • Pojištění úrazu – víte, že budete sportovat (a může jít klidně i o rekreačně provozovaný sport)? Stát se může cokoliv a i naprostý profík může mít smolný den a způsobit si zranění. Toto pojištění zajistí finanční náhradu. Nyní nejde pouze o základní ošetření, ale tento druh připojištění zajistí i krytí dlouhodobých léčebných výloh, případných trvalých následků nebo smrti.
  • Storno cesty – stojí vás zahraniční dovolená spoustu peněz? Raději si pojistěte storno. Pokud by se cokoliv přihodilo, co vám znemožní vycestovat a užít si dovolenou, storno vám zachrání značnou část vynaložených nákladů (obvykle 80% celkových doložitelných nákladů).

Pečlivě si prostudujte místo, kam se chystáte, abyste měli přehled, co by vás mohla stát případná lékařská péče. Kupříkladu i základní lékařská péče v Americe je pro našince nepředstavitelně drahá… Článek „Jak jsme cestovali po New Yorku“

Dále pečlivě prostudujte podmínky pojištění, které se chystáte sjednat. Měli byste mít dostatečné krytí pro Vaše potřeby.

Pokud neplánujete cestovat letadlem, ale po vlastní ose, pak se Vám bude zamlouvat náš další článek – Cestujeme na dovolenou autem

Užijte si svoji dovolenou přesně podle svých představ.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.