Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Praktické rady pro cestování do zahraničí „po vlastní ose“

V dnešní době se nejedná o nic neobvyklého, pokud se do zahraničí vydáte vlastním vozem. Je to zcela běžné. Spousta našinců cestuje po Evropě výhradně vlastním dopravním prostředkem. Jednou ze zásadních výhod je nezávislost na cizím druhu dopravy. Žádné limity či termíny příjezdu a odjezdu. Navíc, pokud objevíte místo, kde se vám líbí, můžete zůstat podle libosti (či délky dovolené ;-).

Co je tedy dobré mít pořešeno, pokud se rozhodnete pro cestování do zahraničí vlastím dopravním prostředkem?

Povinné ručení – je naprosto nezbytné a spousta hraničních kontrol vyžaduje mimo pasu i zelenou (bílou) kartu, která dokládá existenci a platnost povinného ručení. Bez něj se na cestu vůbec nezkoušejte vydat, pokuty za nedoložení povinného ručení nebo za neplatné (propadlé) povinné ručení jsou v zahraničí extrémně vysoké. Povinné ručení pokrývá základní odpovědnost za škodu způsobenou jinému řidiči nebo majetku v případě dopravní nehody. Při cestě do zahraničí je třeba si ověřit, zda máte dostatečné krytí pro danou zemi.

Cestovní pojištění – modrá kartička vaší zdravotní pojišťovny má sice platnost po celé evropské unii, ale pokud byste se blíže zajímali o to, co vlastně její pojištění kryje, budete zklamaní. Jedná se pouze o základní zdravotní péči a cokoliv navíc si hezky připlatíte s vlastní kapsy. Takže se rozhodně nesnažte ušetřit pár stovek a přikupte si cestovní pojištění, které poskytuje krytí nákladů na lékařskou péči v případě, že se během cesty zraníte nebo onemocníte. Dále může pokrýt například náklady na ztrátu zavazadel, ztrátu dokladů, storno cesty nebo právní ochranu. To vše v závislosti na připojištění.

Možná připojištění k cestovnímu pojištění – zvažte, jaká dovolená vás čeká. Budete pouze odpočívat na pláži pod slunečníkem? A nebo jste dobrodruzi, kteří potřebují pro svůj relax dávku adrenalinu?

Dobré cestovní pojištění by mělo vždy obsahovat (tedy samozřejmě mimo krytí nákladů na lékařskou péči, což je samotný smysl tohoto pojištění,) také pojištění odpovědnosti. Důvod je prostý. Aniž byste úmyslně chtěli, můžete někomu způsobit škodu na zdraví nebo majetku a v zahraničí se podobná „legrace“ může hodně prodražit.
Úrazové připojištění rozhodně zvažte, pokud jste dobrodruzi. Zde se totiž kromě proplacení zdravotní péče dočkáte i kompenzací za případné následky, které by mohl úraz způsobit.
Dále asistenční služby. Asistence vám poskytuje pomoc v případě, že zůstanete se svým vozidlem uvízlí na silnici nebo se dostanete do jiných nepříjemných situací. Asistence může zahrnovat například odtah vozidla, zapůjčení náhradního vozidla, ubytování nebo repatriaci.
Cestujete-li se svým milovaným chlupáčem, rozhodně si připlaťte také veterinární služby. Bez ohledu na dokonalé zdraví vašeho pejska/kočičky, se v zahraničí může stát cokoliv a zvířátko, pokud bude potřebovat odbornou péči, rázem zněkolikanásobí původní cenu vaší dovolené. Připojištění veterinárních služeb kryje lékařské ošetření a následnou nezbytnou péči v případě úrazu či nemoci zvířete.

Sjednání cestovního pojištění včetně připojištění je u nás velmi snadné a intuitivní. Případné otázky jsou pečlivě zodpovězeny u každého produktu. Nekupujete zajíce v pytli ani plané sliby.

Naše nabídka je férová, ceny už od prvopočátku uvádíme včetně maximálních možných slev, které nám pojišťovny nabízí – takže hurá na to!

 Přejeme vám krásnou a pohodovou dovolenou bez nehod, úrazů a jiných komplikací.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.