Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Výlet do Edinburgu

Cestování je mojí velikou vášní. Když byla možnost udělat si prodloužený víkend do Edinburgu, nebylo o čem přemýšlet. Přímý let z Prahy do Edinburgu je cca 2 hodiny dlouhý a cena zpáteční letenky je, pokud se zadaří, okolo 1000Kč.

Nádherné historické město, které je zároveň hlavním městem Skotska láká na spoustu zajímavostí. Leží u Severního moře na severovýchodě ostrova Spojeného království.

Historické centrum je plné krásných staveb, které stojí za to vidět. Navíc v hlavních ulicích potkáte tu a tam postávajícího dudáka v kiltu, který nádherou atmosféru dokresluje typickými skotskými melodiemi.

Projít město křížem krážem se vyplatí, historie dýchá doslova z každé uličky. Typické počasí je spíše sychravé, zamračené. Ale vůbec to nebrání skvělým zážitkům. Ostatně právě takovéto počasí si většina z nás představí, když se řekne Skotsko. Zatažená obloha, drobný deštík, vlhké chladno.

Centrum je protkáno obchůdky s výrobky z vlny, zejména šály a plédy s typickou skotskou kostkou a samozřejmě tu a tam narazíte i na obchůdek s pravou skotskou whiskey – ostatně na Royal Mile (ulice v samém srdci Edinburgu, která vede přímo k hradu) je i skvělé museum whiskey. A hned naproti mimořádná atrakce Camera Obscura and World of Illusions. Doporučuji navštívit v opačném pořadí 😉

Zajímavostí je, že například obrovské a tématicky rozmanité národní museum je zcela zdarma ( a nejen tohle) a přitom zde dokážete strávit několik hodin a nudit se rozhodně nebudete. K vidění jsou zde vycpaná zvířata ze všech kontinentů, minerály, historické artefakty s různých dob a kultur… Sami uvidíte.

Vzpomínáte na komedii Eurovision? 

Finále se konalo právě v Edinburgu a hlavní dvojice hrdinů se zde proháněla na kolečkových bruslích okolo fontány (Ross Fountain). Ta je k vidění v parku (Princes Street Gardens) pod Princes Street, což je jedna z „tepen“ Edinburgu.

Zdroj NETFLIX

Cestování je bezva, pokud máte jistotu, že v případě nehody o vás bude dobře postaráno. A právě proto je zde POJISTENI.cz, kde si zajistíte (klidně i na poslední chvíli z mobilu, pár chvil před vstupem do letadla) pojištění na cestu. Všechno rychle, lehce a v on-line režimu za příjemné ceny.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.