Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Je lyžařská helma povinná?

Často se hovoří o bezpečném sportování a s tím souvisí i používání lyžařské helmy na sjezdovce. Jak je to doopravdy s nutností jejího používání u nás a v zahraničí? Pojďme si v tom udělat jasno.

  • v ČR je pouze doporučená a záleží tedy na zvážení každého, zda ji použije nebo ne (nikdo Vás k jejímu používání nemůže nutit)
  • na Slovensku je helma povinná pro děti do 15 let
  • v Rakousku je povinné používání lyžařské helmy pro děti do 15 – 16 let (dle střediska)
  • v Itálii je povinnost používat helmu do 14 let věku a pokuta za nedodržení se může vyšplhat až do výše 200 EUR
  • v Polsku je povinné používat helmu do 16 let věku dítěte
  • ve Slovinsku a Chorvatsku je povinné použití helmy u dětí do 15 let
  • ve Francii, Švýcarsku a Německu je užívání helmy dobrovolné

Dospělým tedy nehrozí pokuta za neužití helmy nikde a je na rozhodnutí každého, zda se pro ochranu hlavy rozhodne nebo ne. Spoléhat se na to, že jste dobrý lyžař a jezdíte bezpečně, je velmi bláhové a naivní. Obvykle nejste na sjezdovce sami a o ostatních jen stěží můžete prohlásit, že budou dodržovat rychlost a bezpečný odstup.

Vězte, že žádná čepice není dost cool pro bezpečné lyžování!

Představa plačícího dítěte nad zraněným rodičem bez helmy, který leží na ledu s rozbitou lebkou je dost děsivá. Chraňme tedy nejen děti, ale i sebe kvalitní lyžařskou helmou, jejíž pořízení je ve srovnání s případnými následky úrazu hlavy „za pakatel“.

 

Kalkulačka cestovního pojištění na lyže

 

Chystáte se lyžovat u nás nebo v zahraničí? Nezapomeňte na pojištění, které sjednáte rychlostí blesku on-line a s okamžitou platností. Pro sportování v ČR doporučujeme cestovní pojištění po ČR, které zahrnuje i připojištění úrazu, odpovědnosti a zavazadel.

Pokud vyrážíte do zahraničí, rozhodně nepodceňte cestovní pojištění, náklady na léčbu zranění na sjezdovce se mohou vyšplhat do závratných výšin. Zatímco cena pojistného je již od 7,-Kč na den.

 

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 5 let, 3 měsíci.
Odpověď na téma: Je lyžařská helma povinná?
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.