Spočítejte si cenu pojištění odpovědnosti v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Motorkář uplatňuje náhradu škody několik desítek milionů korun

V loňském roce nahlásili klienti UNIQA pojišťovny celkem 145 891 škod různého druhu. Každý den tak v průměru přibylo k vyřízení 400 pojistných událostí.

Povinné ručení a havarijní pojištění

Nahlášeno více než 51 000 škod.

Zatímco znovu klesly krádeže celých vozidel, naopak přibylo bezmála o 20 % střetů aut se zvířaty.

Nejzávažnější byl loni střet našeho klienta se zahraničním motocyklistou, jenž uplatňuje nároky na pojistné plnění v řádu několika desítek milionů korun. Autobus havaroval ve Středočeském kraji a skončil mimo vozovku. Při nehodě přišla o život jedna pasažérka a několik dalších utrpělo zranění. UNIQA počítá s odškodněním vzniklých újem na zdraví v řádu milionů korun.

Plně se tak už v praxi projevuje účinnost nového občanského zákoníku v oblasti odškodňování zdravotní újmy i nemajetkových škod.

A platí, že je-li poškozeným cizinec z některé z vyspělých zemí, zvyšuje se nárokované odškodnění dvojnásobně, výjimečně i na desetinásobek.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/vozidla/srovnani“]Kalkulačka povinného ručení a havarijního pojištění[/button]

 

Cestovní pojištění

Nahlášeno 9500 škod.

Dominovalo ošetření při onemocnění (přibližně tři čtvrtiny hlášených událostí) nebo úrazu v cizině, dále zásahy asistenčních služeb a plnění z pojištění stornopoplatků.

K nejzávažnějším pojistným událostem z cestovního pojištění patřila nehoda našeho turisty v USA, který si komplikovaně zlomil stehenní kost v odlehlé lokalitě. Po jeho nesnadném transportu do zdravotnického zařízení byla provedena nejprve řada vyšetření, která bohužel potvrdila nutnost operace. Vzhledem k následnému stavu po ní bylo rozhodnuto o nákladné speciální repatriaci pacienta zpět do ČR. Celkové náklady na tuto škodu jsou nyní vyčísleny na čtyři miliony korun.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]Kalkulačka cestovního pojištění[/button]

 

Pojištění domácnosti a nemovitosti

Nahlášeno 3 000 případů škod.

Velmi milosrdně se k nám už druhým rokem po sobě zachovaly živly, jež nás v minulosti často i plošně potrápily. Kalamitní škodu většího rozsahu UNIQA prakticky nezaznamenala; v létě jen mírně přibylo škod úderem blesku, a na přelomu května a červa 2016 jsme registrovali zvýšený počet škod z krupobití v některých menších lokalitách.

Události hlášené v souvislosti s krádeží vloupáním meziročně klesly o dvacet procent.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/nemovitost/srovnani“]Kalkulačka pojištení domácnosti a nemovitostí[/button]

 

Pojištění korporátního businessu

Nahlášeny dvě mimořádné škody.

První z nich byl požár v masokombinátu v Plzeňském kraji, kde se ale i přes velký rozsah poškození díky enormnímu nasazení a využití všech moderních prostředků podařilo obnovit provoz do několika dnů. Z pojištění odpovědnosti se likvidovala škoda způsobená výbuchem kotle v novém výrobním provozu, takže muselo být odloženo předání hotového díla k zahájení činnosti. Obě škody rovněž znamenaly pojistné plnění v řádu vyšších desítek milionů korun.

Pojištění odpovědnosti

U odpovědnosti došlo po předloňském poklesu znovu ke skokovému navýšení počtu hlášených škod o 57 %. To bylo způsobeno rámcovou odpovědnostní smlouvou s velkou zásilkovou službou. Ta generovala za rok 2016 stovky menších jednotlivých událostí.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/odpovednost/srovnani“]Kalkulačka pojištění odpovědnosti[/button]

 

Životní pojištění

Nahlášeno 23 334 případů, zhruba 64 nových škod denně.

Asi 17 % z nich není „škodou“ v pravém slova smyslu – jde o ukončení dlouhodobých smluv z důvodu dožití se konce pojistné doby.

 

Stoupající trend škod byl meziročně zaznamenán v úrazovém pojištění o 28 % a soukromém zdravotním pojištění o 9 %. Největší růst připadal na nemocenské denní dávky a denní odškodné za dobu léčení úrazů.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/uraz/srovnani“]Kalkulačka úrazového pojištění [/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »
Pojištění odpovědnosti vysokozdvižný vozík

Pojistka na blbost v zaměstnání

Věděli jste, že zaměstnavatel má právo na Vás požadovat až 4,5 násobek Vašeho platu, pokud způsobíte v zaměstnání škodu? A přesně pro tyto případy je zde pojistka na blbost (pojištění odpovědnosti) za škody způsobené zaměstnavateli. Zákoník práce hovoří jasně a občas máme všichni „den blbec“, kdy se pokazí všechno, co může a velká škoda se pak stane, ani nevíme jak…

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.