Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Úraz při lyžování vyšel ve Francii na 230 000Kč

Ve Francii při lyžování si lyžař přivodil komplikovanou zlomeninu,  byl převezen do nemocnice a operován. Následně dva dny hospitalizován, a poté ve stabilizované poloze přepraven do ČR. Celkové náklady za poskytnutou zdravotní péči dosáhly hodnoty 230 000 Kč.

Podle podkladů Slavia pojišťovny patří mezi nejčastější zdravotní komplikace, se kterými čeští lyžaři v zahraničí vyhledají lékařskou pomoc, pohmožděniny, zlomeniny a úrazy kloubů. Cena za ošetření podvrtnutého kotníku se pohybuje kolem 6 000 Kč.

Pojišťovna registrujeme i nehody, při kterých je nutná hospitalizace v nemocnici, například při poraněních hlavy nebo operačních zákrocích. Zde pak cena za ošetření dramaticky narůstá. Například hospitalizace při otřesu mozku se za jeden den pohybuje od 30 000 Kč výše. A pokud dojde k úrazu na sjezdovce, většinou také zasahuje Horská služba, aby zraněného dopravila na místo, které bude dostupné pro zdravotnickou službu, což představuje další náklady. Další podstatné finanční výdaje je třeba připočíst, pokud zraněný potřebuje pro převoz domů sanitku případně letecký transport s lékařským dohledem.

Příklady cen lékařských ošetření v rámci Evropy

  • Ošetření omrzliny – od 3 000 Kč
  • Ošetření vyraženého zubu – od 3 000 Kč
  • Zlomenina klíční kosti – 15 000 až 30 000 Kč
  • Ošetření zlomené nohy – 9 000 až 30 000 Kč
  • Operace slepého střeva – od 90 000 Kč
  • Úraz hlavy s pobytem na JIP – kolem 300 000 Kč za 5 dní

Připojistěte se na extrémní sporty

Cestovní pojištění je třeba vždy přizpůsobit účelu vybrané dovolené. Pro klasické sjezdové lyžování na značených tratích vám postačí běžné cestovní pojištění. Pokud ale plánujete na své zimní dovolené například jezdit na lyžích nebo snowboardu mimo vyznačené sjezdovky, případně si pobyt zpestřit na horolezecké stěně, je dobré před odjezdem u pojišťovny ověřit, zda není třeba danou aktivitu zvlášť připojistit.

Bez alkoholu

Konzumace alkoholu bývá také v případě cestovního pojištění uvedena ve výlukách. To znamená, že pokud se prokáže, že k nehodě došlo pod vlivem alkoholu, může pojišťovna pojistné plnění krátit nebo zcela odmítnout. Např. v Rakousku vážnější úrazy na sjezdovce prošetřuje policii a zkouška na přítomnost alkoholu je samozřejmostí. Pokud se prokáže, že lyžař konzumoval alkohol, může mít vážné problémy. Obzvlášť v případě, že při incidentu zranil dalšího člověka.

Jak postupovat v zahraničí

Jak postupovat, pokud v zahraničí potřebujete lékařskou pomoc a máte sjednané cestovní pojištění:

  • V případě úrazu nebo nemoci v zahraničí co nejdříve kontaktujte asistenční službu, která je v českém jazyce k dispozici 24 hodin denně.
  • Operátor asistenční služby vám vyhledá nejbližší vhodné zdravotnické zařízení.
  • Pojišťovna poskytne garanci platby, takže s největší pravděpodobností nebudete muset za zdravotnické ošetření nic doplácet.
  • Asistenční služba zprostředkuje konzultaci s českým lékařem, dohled nad způsobem léčby a bude také v kontaktu s vašimi nejbližšími.
  • Pojišťovna v případě potřeby zorganizuje váš návrat do ČR.
  • Pokud bude třeba uhradit některé poplatky v hotovosti, pečlivě si uschovejte všechny doklady a lékařské zprávy.
  • Po návratu do ČR kontaktujte vaši pojišťovnu, která vám uhradí nezbytné výlohy spojené s úrazem či nemocí.

Uvedla Slavia pojišťovna

 

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]Kalkulačka cestovního pojištění[/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 4 měsíci.
Odpověď na téma: Úraz při lyžování vyšel ve Francii na 230 000Kč
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.