Češi dle studie Allianz Global Wealth Report 2016

Zatímco růst celkového bohatství domácností po celém světě zpomalil, průměrný Čech má po loňsku o 36 tisíc korun více. Dle výsledků sedmého ročníku studie o světovém bohatství, kterou provádí skupina Allianz.

Růst hrubých finančních aktiv sice o jednu desetinu zpomalil, přesto se i zde Česko „vyšvihlo“ alespoň o jednu příčku nahoru, z 28. místa v hrubých aktivech na osobu na 27. místo ze zkoumaných zemí. Hrubá finanční aktiva zahrnují hodnotu veškerého movitého i nemovitého majetku průměrného občana, čistá hodnota finančního bohatství představuje veškerý movitý i nemovitý majetek s odečtem dluhů.

Průměrné čisté bohatství na obyvatele činilo loni v Česku 341 tisíc Kč.  Pro srovnání, na Slovensku loni průměrné bohatství na člověka dělalo 143 tisíc Kč oproti předloňským 141 tisícům a u průměrného Poláka to bylo 177 tisíc Kč. Rozdíl mezi bývalou západní a východní Evropou je stále obrovský, průměrný Němec loni vlastnil čistou hodnotu ve výši 1,29 milionu Kč a ještě lépe na tom byl Rakušan s 1,38 milionu Kč. Částky jsou uvedeny zhruba díky přepočtům z kurzu eura.

Čisté bohatství v průměru na obyvatele v roce 2015:

  1. Švýcarsko
  2. USA
  3. Velká Británie
  4. Švédsko
  5. Belgie
  6. Japonsko
  7. Dánsko
  8. Tchaj-wan
  9. Nizozemsko
  10. Singapur

26. Česká republika

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 6 měsíci.
Odpověď na téma: Češi dle studie Allianz Global Wealth Report 2016
Informace o uživateli:




Aktuality a informace