Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Češi a Slováci podceňují pojištění bydlení

Aktuální reprezentativní průzkum společnosti AXA ukazuje na podceňování Čechů a Slováků v ohledu na pojištění bydlení.

Bydlení nemá pojištěno 26 % Čechů

Pojištění bydlení častěji nalezneme u vlastníků rodinných domů, a to ve 33 %. U vlastníků bytů je pojištění bydlení sjednáno v necelých 30 %. Pouze 13 % Čechů a 6 % Slováků, kteří žijí v pronajatém bytě či domě, má sjednáno pojištění bydlení. Tito lidé si však neuvědomují, že jim hrozí stejná rizika v pronajatém bydlení jako ve vlastním. Nejvíce si rizika související s nepojištěním bydlení uvědomují obyvatelé Plzeňského kraje a Vysočiny, kde nemovitost nemá pojištěno pouze 15, respektive 17 % respondentů.

Jaké přesně pojištění majetku má neví 22 % Čechů 

AXA se v průzkumu dále ptala, jaký druh pojištění mají sjednaný. Samostatné pojištění nemovitosti uvádí 13 % a pojištění domácnosti téměř 26 % respondentů. Obě pojištění má 1/3 respondentů. Více než 22 % Čechů si nevzpomíná, co všechno mají pojištěné, a 6 % uvádí, že nerozlišuje mezi oběma druhy pojištění (nemovitost/domácnost), rozdíl mezi nimi je však zásadní.

Takřka 47 % Čechů, resp. 42 % Slováků si myslí, že riziko škod spojených s bydlením je minimální. Téměř 33 %/31 % (ČR/SR) považuje výdaje na pojištění za zbytečně nebo nepřiměřeně vysoké a 15 %/15 % je připraveno hradit případné škody z úspor.

Vyzkoušejte si nezávaznou kalkulačku na pojištění nemovitosti nebo pojištění domácnosti. Sjednání je 100% online.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/nemovitost/srovnani“]On-line kalkulace pojištění majetku[/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 8 měsíci.
Odpověď na téma: Češi a Slováci podceňují pojištění bydlení
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.