Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Žaludeční bolest v Egyptě může vyjít na 160 tisíc korun

Průměrné plnění za banální ambulantní ošetření v zahraničí překročilo loni v létě u Allianz 8 tisíc korun, za hospitalizaci pak přesáhlo 60 tisíc.

V červenci a srpnu loňského roku hlásili klienti Allianz nejvíce pojistných událostí z Řecka, Egypta, Chorvatska, Bulharska a Turecka. Příčinou byla často různá zažívací a střevní onemocnění, angíny, sluneční alergie, záněty očí a uší, vysoké teploty – a pak samozřejmě úrazy.

Příklady:

  • za léčbu zápalu plic spojeného se srdeční arytmií v Řecku zaplatila Allianz 1,8 milionu korun
  • žaludeční bolest v Egyptě by klienta vyšla na více než 160 tisíc korun
  • infarkt v Itálii doktoři klientovi vyčíslili na 82 tisíc korun
  • následky tonutí v Chorvatsku za 53 tisíc

 

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]On-line kalkulace cestovního pojištění[/button]

 

Jak se zachovat v případě, že máte pojištění sjednané a nastaly komplikace?

Kontaktujte asistenční službu své pojišťovny, která vás celým procesem provede. Kontakty a čísla potvrzující variantu vaší pojistky naleznete na kartičkách pojištění. Abyste zajistili, že vyplacení pojistného plnění proběhne hladce, následky jakýchkoli potíží se pokuste co nejlépe zdokumentovat. Poranění si vyfoťte a pokuste se získat kontaktní údaje na svědky události, v ideálním případě i jejich písemnou výpověď.

Jestliže se při řešení události na místě dostanete do jednání s úřady, policií či právníky, v případě neporozumění jejich dokumentaci se nebojte před podpisem připsat k textu poznámku: „Textu nerozumím, podepisuji s výhradou,“ případně doplňte i váš popis situace. Kopii veškeré zdravotní dokumentace od zahraničních lékařů či jiných dokladů odevzdejte po příjezdu domů asistenční službě vaší pojišťovny

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 10 měsíci.
Odpověď na téma: Žaludeční bolest v Egyptě může vyjít na 160 tisíc korun
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.