Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

UNIQA na cestovním pojištění vyplatila za zimu 13,5 milionu

Během zimní sezóny od listopadu 2015 do konce března 2016 nahlásili zákazníci UNIQA pojišťovny bezmála tisíc případů, kdy se ocitli v nouzi v zahraničí a využili svého cestovního pojištění. Celková škoda ze všech pojistných událostí se odhaduje na 13,5 milionu korun. Tyto náklady zaplatí bez spoluúčasti zákazníků v plné výši UNIQA. Nejčastějšími problémy byly nemoci dýchacích cest a úrazy končetin, zejména při zimních sportech, a to v Rakousku, Itálii nebo na Slovensku

Téměř dvě třetiny postižených turistů využily servis asistenčních služeb k cestovnímu pojištění UNIQA. Na tom je jasně patrné, že nepřetržitá služba expertů na telefonu, navíc v rodném jazyce, je velkou přidanou hodnotou komerčního pojištění.

Vyškolení pracovníci servisu asistenčních služeb k cestovnímu pojištění pomohou zorganizovat :

  • vyhledání a záchranu
  • transport do vhodného zdravotního zařízení
  • dohodnout optimální rozsah léčby
  • připravit odbornou přepravu zpět do ČR.
  • v jednodušších případech jsou připraveni poradit s ambulantní návštěvou lékaře, nákupem medikamentů, pomoci komunikovat s českou ambasádou v místě události, a podobně.

V uplynulé sezóně nevyřizovala UNIQA tak závažné případy z pojištění odpovědnosti k cestovnímu pojištění jako v předchozích letech. Jde o situace, kdy náš turista na sjezdovce nechtěně srazí a zraní cizího státního příslušníka. Nejvyšším plněním letošní zimy je 620.000 korun pro Švýcara, jenž v kolizi s klientem UNIQA pojišťovny při lyžování v Itálii utrpěl zlomeninu ruky. Z této události je ale zřejmé, že i nekomplikovaná zlomenina s dobou léčení v délce několika týdnů by bez pojištění významně nabourala finanční situaci viníka.

Současně se ukazuje další související fenomén. Zatímco postižení cizinci dokážou v takových případech nárokovat po viníkovi události z ČR vysoké odškodnění, naši klienti se neumí bránit podobným způsobem, ocitnou-li se v pozici poškozeného. Většinou událost neřeší s policií, nevyžádají si identifikační údaje od toho, kdo je na sjezdovce srazil, a nemohou tudíž svůj nárok vznést stejným způsobem.

Někteří považují cestovní pojištění za zbytečné a to hlavně v sousední Slovenské republice. O tom, že tomu tak není, snad přesvědčí příhoda staršího českého páru, který se před cestou správně pojistil: ve Vysokých Tatrách se odpoledne vydal na procházku, během níž však došlo k dramatickému zhoršení počasí se sníženou viditelností. Dezorientovaní klienti se obrátili na Horskou službu, která je neprodleně vyrazila hledat. Vše mělo šťastný konec – až na mírné podchlazení se nikomu nic nestalo, a už večer mohli oba výletníci o svém dobrodružství vyprávět v teple horské chaty. Pojišťovna tak musela uhradit za zásah Horské služby téměř 30.000 korun.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]On-line kalkulace cestovního pojištění[/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 12 měsíci.
Odpověď na téma: UNIQA na cestovním pojištění vyplatila za zimu 13,5 milionu
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.