Nové dětské životní pojištění od České pojišťovny

Nově Česká pojišťovna představuje pojištění, které v případě potřeby poskytne pomoc, a to bez jakýchkoliv nepříjemných překvapení. Novinkou je krytí rizik, jako jsou například ztráta soběstačnosti či závažná onemocnění. Díky velké míře flexibility lze pojištění nastavit tak, aby v případě výpadku příjmu rodičů pokrylo jak krátkodobé, tak i dlouhodobé dopady zdravotní nezpůsobilosti dítěte na rodinný rozpočet. Pojištění nabízí také širokou škálu asistenčních služeb, včetně zajištění pobytu ve špičkových rehabilitačních zařízeních.

Nová rizika

  • Ztráta soběstačnosti

Česká pojišťovna nabízí v současné době nejširší možnosti pokrytí negativních dopadů při trvalé nesoběstačnosti dítěte. Rodina si může zvolit, zda bude chtít v případě potřeby vyplatit finanční prostředky formou pravidelné renty (např. na úhradu nákladů na ošetřovatele) nebo formou jednorázového plnění, které použije např. na nákup speciálního automobilu či na rekonstrukci bytu na bezbariérový. Samozřejmostí je i kombinace obou způsobů vyplacení pojistného plnění.

  • Ošetřovné

V případě nemoci nebo úrazu dítěte dostává zaměstnanec po dobu prvních devíti dnů od státu tzv. ošetřovné. To činí 60 % příjmu. Po uplynutí této doby rodiče již žádný příspěvek nedostávají, a rodina tak zcela přichází o jeden příjem. V případě osob samostatně výdělečně činných stát dávky nevyplácí vůbec. Dětské pojištění v těchto případech pomůže dorovnat ztrátu příjmu. Česká pojišťovna navíc jako jediná na trhu nabízí řešení i pro OSVČ.

  • Závažná onemocnění

V případě diagnózy závažného onemocnění řeší rodiče, jak své dítě co nejrychleji vyléčit a vrátit ho zpět do běžného života. Peníze z pojištění je tak možné použít na kvalitní léčbu a na náklady spojené s rekonvalescencí. Závažná onemocnění jsou v rámci pojištění rozdělena do dvou variant – základní varianta kryje například rakovinu, meningitidy, encefalitidy či diabetes. Rozšířený balíček pak obsahuje například plnění v případě diagnózy Crohnovy choroby, což je na českém trhu unikátní.

Rozšířené asistenční služby

Díky rozšířeným asistenčním službám mají rodiče k dispozici nástroj, jak dítěti zabezpečit kvalitní rekonvalescenci po nemoci či po úraze. Pojišťovna zajistí umístění dítěte do některého ze špičkových rehabilitačních či lázeňských zařízení, psychologické konzultace, péči plastického chirurga a proplatí náklady na sociální či právní poradenství.

Aplikace Můj doprovod

K novému dětskému pojištění nabízí Česká pojišťovna jako jediná i speciální asistenční službu Můj doprovod. Jedná se o mobilní aplikaci a jednou z jejích užitečných funkcí je možnost dohlížet na dálku na své dítě a mít přehled o tom, zda přišlo v pořádku ze školy či z kroužku domů. Pokud by bylo cestou vystaveno rizikové situaci, například by bylo napadeno, díky aplikaci bude okamžitě přivolána pomoc. Aplikace je přímo navázána na složky integrovaného záchranného systému. „Česká pojišťovna tak nenabízí pouze řešení pro případ, když se něco stane, ale snaží se chránit své klienty tak, aby se do určitých nepříjemných situací vůbec nedostali,“ říká Markéta Filová, manažer Útvaru produktového managementu životního pojištění České pojišťovny a dodává: „Prvních 3 000 klientů, kteří si sjednají nové dětské pojištění, aplikaci získá na půl roku zdarma.“

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let.
Odpověď na téma: Nové dětské životní pojištění od České pojišťovny
Informace o uživateli:




Aktuality a informace