Spočítejte si cenu pojištění odpovědnosti v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Sněhová nadílka spustila vlnu pojistných událostí

Po sněhové nadílce a především poté, co se sníh změnil v těžkou hmotu, oznámilo Allianz pojišťovně škodu na autě už 760 řidičů. Nejvíce škod je v Praze, na Ústecku, Teplicku a Příbramsku.

Nejčastěji v těchto dnech řeší pojišťovna spadlý sníh, led a stromy či větve na zaparkovaná auta. Poškozené jsou pak zpravidla kapoty, čelní skla a střechy vozidel. Opravy jdou až do mnoha desítek tisíc korun. Zranění v souvislosti s pádem rampouchu nebo sněhové vrstvy naštěstí neřeší v Allianz tak často.

Jak tedy správně postupovat, abyste neriskovali zdraví a současně získali náhradu škody od pojišťovny?

  • Zdokumentujte stav poškozeného vozidla na místě, vyfotografujte spadlý sníh a nemovitost, ze které spadnul.
  • Výhodou bude, když si zajistíte svědka. To je důležité zejména u úrazu, pokud to situace umožňuje.

Další postup už je stejný, ať jde o auto, nebo o člověka, který spadne na neudržovaném chodníku. Škodu lze nárokovat z úrazového pojištění nebo z odpovědnostního pojištění majitele chodníku nebo nemovitosti. Je možné to udělat i z obou najednou.

Právě majitel chodníku (na kterém někdo upadl) nebo domu (ze kterého spadly rampouchy nebo sníh) kontaktuje svoji pojišťovnu, neboť jde o jeho pojistku. Pojišťovna pak věc řeší s pojištěným, ale zejména s poškozeným, shromáždí dokumentaci, informace, a pokud je vše v pořádku, vyplácí pojistné plnění poškozenému.

Uvedla Allianz pojišťovna, a. s.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel Angelika a poslední změna proběhla 7 let, 12 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #8104 Odpovědět
      Angelika
      Host

      Loni jsem upadla na chodníku a měla jsem výron kotníku. Nemohla jsem 14 dnů chodit a když jsem to řekla majiteli chodníku a domu kde se mi to stalo, tak se mi vysmál, že se mi to mohlo stát hned vedle a ne u něj a jak mu to dokážu. Svědky jsem neměla, takže jsem měla smůlu. Tyto věci se velmi špatně dokazují.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
Odpověď na téma: Odpověď č. 8104 v Sněhová nadílka spustila vlnu pojistných událostí
Informace o uživateli:




Storno

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »
Pojištění odpovědnosti vysokozdvižný vozík

Pojistka na blbost v zaměstnání

Věděli jste, že zaměstnavatel má právo na Vás požadovat až 4,5 násobek Vašeho platu, pokud způsobíte v zaměstnání škodu? A přesně pro tyto případy je zde pojistka na blbost (pojištění odpovědnosti) za škody způsobené zaměstnavateli. Zákoník práce hovoří jasně a občas máme všichni „den blbec“, kdy se pokazí všechno, co může a velká škoda se pak stane, ani nevíme jak…

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.