Pojištění pro žadatele dotací z EU

Nový pojistný produkt Pojištění finanční opravy poskytnuté dotace nabídne Slavia pojišťovna

Pojištění by mělo pomoci českým firmám, institucím a sdružením odhodlat se podstoupit náročný proces čerpání financí z dotací EU. Kontroly ze strany poskytovatelů jsou přísné, administrativa spojená s čerpáním dotací je velice náročná a mnohé žadatele odrazuje obava, že v některé fázi mohou neúmyslně chybovat a vystavit se tak finančním komplikacím.

Před jakými riziky ochrání pojištění?

Slavia pojišťovna nabízí sjednání pojištění pro dotace přidělované v rámci jednotlivých operačních programů ESIF. Nové pojištění dokáže ošetřit sankce plynoucí z chyb v rámci přidělených dotací ve fázi realizace projektu, případně ve fázi zajištění udržitelnosti projektu, a umožňuje pojistit maximálně 30% z celkové částky poskytnuté dotace. Sjednává se bez spoluúčasti. Mezi výluky, na které se pojištění nevztahuje, patří podvodné jednání příjemce dotace.

Pochybení během procesu čerpání prostředků z ESIF a související sankce mohou žadatele o dotace uvést do nejistoty a ohrozit realizovaný projekt. Právě pro tyto případy je nyní možné využít tohoto pojištění.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let.
Odpověď na téma: Pojištění pro žadatele dotací z EU
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »