Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Rady a tipy pro pojištění domácnosti

Přinášíme Vám tipy a rady při sjednávání pojištění domácnosti.

Jak se ochránit proti nezvaným hostům

Riziko vloupání omezíte instalací bezpečnostních dveří, alarmů nebo kamer. A velmi praktické je také pojištění domácnosti. Úroveň zabezpečení neovlivní přímo výši pojistného, má však vliv na rozsah pojistného krytí, což se odrazí ve výši pojistného plnění v případě pojistné události. Obecně platí pravidlo, že čím vyšší stupeň zabezpečení, tím vyšší limity pojistného plnění.

Velké škody může způsobit i přepětí v elektrické síti

Úder blesku je standardním živelním rizikem, proti kterému pojišťovny nemovitost běžně pojistí. Ale mohou nastat i případy, kdy do jiné nemovitosti či nedalekého elektrického zařízení udeří blesk, který způsobí přepětí v elektrické síti a poškodí majetek, aniž by na něm zanechal tepelné či mechanické stopy. V takovém případě může pojišťovna odmítnout plnění, protože nejde o přímý úder blesku, a poškozené elektrické spotřebiče či jejich opravu si majitel zaplatí sám nebo se bude snažit náhradu škody vymáhat po dodavateli elektrické energie. Slavia pojišťovna dokáže minimalizovat i škody způsobené přepětím či nepřímým úderem blesku. Obě rizika jsou ošetřena ve variantách pojištění, které můžete sjednat přímo online zde pojištění domácnosti online

Odpovědnost členů vaší domácnosti

V rámci pojištění domácnosti lze eliminovat také škody, které členové domácností způsobí dalším osobám. Každý odpovídá za své jednání a také za škody, které může způsobit. Přitom nerozhoduje, zda k nim došlo úmyslně, nebo nedopatřením či opomenutím. Stejné pravidlo platí, pokud někomu způsobíte újmu na zdraví. Škodu je třeba nahradit. Ručíme také za své děti a dokonce i za naše zvířata. Většinou se jedná o nehody, které jsou běžnou součástí našich všedních dní. Výše škod se může pohybovat v řádech stovek až desetitisíců korun.

Pozor na podpojištěnou domácnost

Při sjednávání pojištění je třeba dávat pozor, abyste svůj domácí majetek správně ocenili a do smlouvy s pojišťovnou uvedli jeho reálnou hodnotu. Často dochází k případům podpojištění. Kalkulátor Vám nabídne minimální pojistnou částku . To platí zejména, pokud si pořídíte do domácnosti předmět, který její hodnotu výrazně navýší. Může jít například o cenný obraz nebo elektroniku. V případě podpojištěné domácnosti riskujete krácení pojistného plnění. Smlouvu je vhodné aktualizovat rovněž po každé větší rekonstrukci. Výši pojistné částky doporučujeme upravit podle nové hodnoty majetku. V případě nečekané události tak budete mít dostatek finančních prostředků na opravu či znovupořízení poškozených, zničených nebo odcizených věcí.

Tipy na co si dát pozor při pojištění domácnosti:

  • Zamyslete se, kterými riziky jste nejvíce ohroženi, a pak ověřte, zda vaše pojištění tyto škody opravdu zahrnuje. Některá specifická rizika vyžadují sjednání připojištění a nemusí být zahrnuta v základní nabídce (např. atmosférické srážky či povodeň).
  • Nejen rodinné domy, ale také opuštěné chaty a chalupy přes zimu lákají zloděje, zejména nacházejí-li se na odlehlejších místech. Pojištění domácnosti je v tomto případě dobrou investicí, která vám umožní klidný spánek.
  • V rámci pojištění domácnosti je možné pojistit i garáž nebo kůlnu (např. Domov+ od Slavia pojišťovny, naleznete v našem kalkulátoru).
  • Pojištění domácnosti nemusí krýt pouze škody, které vzniknou v našich domovech. Jeho prostřednictvím je možné ošetřit také odpovědnost za škody způsobené členy domácnosti třetím osobám činností v běžném životě.
  • Pokud dojde k havárii nebo jiné události kryté pojištěním, můžete kontaktovat asistenční služby, které vám pomohou problém vyřešit. Poradí jak postupovat, poskytnou kontakty na nejbližší řemeslníky a opraváře. Zkontrolujte, jaký stupeň asistence vaše pojištění nabízí, abyste věděli, jaké služby můžete v rámci pojištění bezplatně využít.
  • Cenu, kterou zaplatíte za pojištění domácnosti, ovlivňuje výše pojistného plnění a lokalita, ve které se nacházíte. I přesto za roční pojištění domácnosti v hodnotě půl milionu korun pohybuje v řádek stovek Kč, což za klidný spánek během celého roku určitě stojí.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/nemovitost/srovnani“]On-line kalkulace pojištění nemovitosti a domácnosti[/button]

 

Slavia pojišťovna staví na dlouholetých zkušenostech, sahajících až do roku 1868. Stabilita a tradice umožnily Slavia pojišťovně stát se silnou společností, která je současně schopna flexibilně reagovat na nové trendy. Široké spektrum jejích pojistných produktů a služeb využívají soukromé osoby i podnikatelé.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 5 měsíci.
Odpověď na téma: Rady a tipy pro pojištění domácnosti
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.