Hypotéky trhají ve statistikách rekordy

Hypoteční trh zažil loni rekordní rok, nejvyšší byl objem a počet hypoték i jejich průměrná výše. Různé akce, slevy a nízké úrokové sazby přilákaly do bank rekordní počet klientů.

  • téměř 105 tisíc klientů sjednalo hypotenční úvěr
  • za celkem 190 miliard korun.

Hlavním důvodem zvýšené aktivity na hypotečních trzích byl pokles úrokových sazeb.

Zajímavostí minulého roku byla i výše průměrné hypotéky. V prosinci se průměrná výše hypotéky vyšplhala na 1,9 milionu korun. Jde o druhou nejvyšší půjčovanou částku od roku 2003. Nejvíce peněz si lidé půjčovali v prosinci 2007, tehdy to bylo 1,95 milionu korun. Přitom tehdy byla průměrná úroková sazba 5,34 procenta.

Vzhledem k nízkým úrokovým sazbám si lidé loni brali stále vyšší a vyšší hypoteční úvěry. Nahrával tomu i fakt, že mnoho odborníků se domnívalo, že sazby ke konci roku vzrostou. Proto se klienti raději vydali do bank a sjednali si hypotéku za stále výhodnou sazbu. Tyto prognózy se zatím ale nepotvrdily a sazby se stále drží u dna.

Celý článek v deníku HN : Objem hypoték loni přesáhl rekordních 190 miliard. Letos by to mohlo být ještě více

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 2 měsíci.
Odpověď na téma: Hypotéky trhají ve statistikách rekordy
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »