ČSOB nabízí pojištění internetových rizik

ČSOB Pojišťovna začala jako první na českém trhu lidem nabízet pojištění internetových rizik. Pojišťuje rizika nákupu zboží na internetu, zneužití platební karty a identity na internetu a poškození pověsti na internetu.

Allianz jako samostatný produkt pojištění internetových rizik v Česku nenabízí, ale je schopna službu zprostředkovat skrze centrálu v Mnichově.

Česká pojišťovna v této oblasti připravuje určité novinky, nyní ale prý zatím nemůže sdělit bližší informace.

Ani Kooperativa speciální produkt, kryjící tato rizika nyní nemá. „Pojištění „Cyber risk“ je nyní v západní Evropě velké téma s tím, že v budoucnu (výhledově do tří až pěti let) lze očekávat zvýšený zájem, tedy poptávku i ve střední Evropě. Nyní situaci monitorujeme a diskutujeme se zajistiteli o možnostech a řešeních. Ve výše zmíněném časovém horizontu bychom pak toto pojištění chtěli nabízet,“ uvedl mluvčí pojišťovny Milan Káňa.

V pojištění občanů skutečně jde o první produkt tohoto charakteru na českém trhu. Osobně jej považuji za velmi užitečný, existuje již řada skutečných případů (škod) i v ČR, na které se toto pojištění vztahuje a vzhledem k rychlosti rozvoje internetu a rizik spojených s jeho používáním to bude stále významnější,“ řekl ředitel makléřské společnosti Insia Ivan Špirakus. V pojištění firem je možné internetová rizika již nějakou dobu pojišťovat v zahraničí, nicméně toto pojištění má podle něj svůj rozvoj také teprve před sebou.

Zdroj denik.cz : ČSOB Pojišťovna jako první na trhu pojišťuje internetová rizika

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 3 měsíci.
Odpověď na téma: ČSOB nabízí pojištění internetových rizik
Informace o uživateli:




Aktuality a informace