Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

500 mil. dolarů za požár v litvínovské chemičce

Allianz v globální studii zanalyzovala více než 1800 velkých škod z přerušení provozu v 68 zemích v celkové hodnotě přes 3 miliardy dolarů. Výsledky ukázaly, že ty největší škody v průmyslu bývají obvykle způsobeny lidským nebo technologickým faktorem, nikoli například přírodními katastrofami. Potkat tedy můžou skutečně každou firmu. V letech 2010 – 2014 stáli lidé a poruchy technologických zařízení konkrétně za 88 % všech těchto velkých škod.

Mezi první desítku největších případů, kde na vině nebyla příroda, se v roce 2015 zařadil i požár v litvínovské chemičce. Podle odhadů studie vyjdou jím způsobené materiální i následné škody z přerušení provozu celkem na více než 500 milionů amerických dolarů. A požáry či výbuchy obsadily obecně dokonce první místo žebříčku nejčastějších příčin přerušení provozu firem, celosvětově měly v období 2010 – 2014 na svědomí celkem 59 % všech těchto škod. Na druhém místě byly bouřky, na třetím skončily poruchy strojů.

Nejčastější příčiny přerušení provozu firem 

Podle statistiky Allianz z let 2010 – 2014 založené na 1807 případech z 68 zemí.

  1. Požáry a výbuchy 59%
  2. Bouřky 6%
  3. Poruchy strojů 5%
  4. Vady materiálu nebo vzhledu, výrobní chyby 5%
  5. Stávky, výtržnosti, vandalismus 4%
  6. Výpadky herců 3%
  7. Povodně 3%
  8. Zřícení staveb 3%
  9. (Lidské) pochybení ve výrobě 2%
  10. Výpadek elektrické energie 2%
Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 3 měsíci.
Odpověď na téma: 500 mil. dolarů za požár v litvínovské chemičce
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.