Pojistné podvody za 3. čtvrtletí 2015

Pojistné podvody za 3. čtvrtletí 2015

  • Česká pojišťovna: 360,9 milionů korun
  • Allianz: 207 milionů korun
  • Česká podnikatelská pojišťovna: 68,5 milionů korun
  • Generali: více než 43 milionů korun

O vynalézavosti podvodníků pracujících v tandemu svědčí případ klienta, který Allianz pojišťovně „naúčtoval“ proplacení kompletního poškození veškerých domácích spotřebičů ve výši 350 000,- Kč v důsledku přepětí. Vše doložil fotodokumentací a předložil doklady o nevratném poškození pračky, sušičky, myčky, dvou televizí, mikrovlnky, vaflovače, mixéru, topinkovače, fénu, kulmy a dalších přístrojů.

V místě jeho bydliště provedli detektivové Allianz pojišťovny šetření i u ostatních nájemníků v budově a nezjistili u nich žádná obdobná poškození ani problémy s elektřinou. Nepotvrdil je ani dodavatel elektrické energie v dané lokalitě. Ukázalo se, že doklady o poškození elektrospotřebičů byly účelově vystavené a detektivové nabyli podezření, že některé ze spotřebičů dotyčný ani nevlastnil.

Klient dlouho odmítal prohlídku poškozených věcí a neustále měnil dobu a místo setkání s vyšetřovateli. Nakonec pod tíhou důkazů a vidiny trestního stíhání od nároků na pojistné plnění odstoupil.

Z nedávné doby eviduje Česká podnikatelská pojišťovna případ třicetiletého řidiče, který srazil autem srnu, která mu na silnici vběhla do cesty. Vozidlo měl půjčené, a protože neměl peníze na opravu škody, dohodl se svým známým, že budou předstírat jinou dopravní nehodu. Společně se domluvili na historce, podle které škoda vznikla při couvání na parkovišti. Při šetření případu specialisté ČPP zjistili, že se celá věc nemohla stát tak, jak uvedli. Pod tíhou důkazů se nakonec sami přiznali. Oba teď čelí obvinění ze spáchání pojistného podvodu.

Obvinění ze spáchání pojistného podvodu si vysloužil starší muž ze severovýchodu Čech. České pojišťovně nahlásil požár rodinného domu, ke kterému mělo dojít kvůli závadě na elektroinstalaci. Celá pojistná událost však vykazovala několik podezřelých znaků, a tak bylo detektivy České pojišťovny zahájeno šetření. Vyšetřování na místě činu a výslech svědků prokázaly, že muž byl častým návštěvníkem místní herny a díky tomu byla jeho finanční situace, mírně řečeno, komplikovaná. Provedená expertíza požářiště navíc našla v rodinném domě dvě různá ohniska požáru a zbytky hořlavé látky. Po konfrontaci se zjištěnými fakty se muž přiznal, že dům sám zapálil, aby se tak díky penězům z pojistky zbavil dluhů, o které se již delší dobu dosti nevybíravým způsobem hlásil věřitel.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 6 měsíci.
Odpověď na téma: Pojistné podvody za 3. čtvrtletí 2015
Informace o uživateli:




Aktuality a informace