Česká pojišťovna odměnila gentlemany silnic

Projekt Gentleman silnic vznikl již v roce 2004 a oceňuje ty, kteří neváhají a podílejí
se na záchraně lidského života při vážné dopravní nehodě. Z rukou zástupců České pojišťovny a Policie ČR obdrželi certifikáty a chytré mobilní telefony Petr Dřevikovský a Jan Rom.

K nehodě, u které Jan Rom a Petr Dřevikovský zasahovali, došlo letos v červenci mezi obcí Vlčice a osadou Hrádeček. Devatenáctiletý řidič sjel s vozidlem Škoda Felicia z dosud nezjištěných příčin vpravo mimo komunikaci a narazil do stromu. V tomto okamžiku se vozidlo samovznítilo i s dvoučlennou posádkou uvnitř.

Běžel jsem k nabouranému hořícímu automobilu a moje žena se snažila, bohužel marně, dovolat hasičům a na záchrannou službu. V tu chvíli jsem si říkal, jen ať v tom autě nejsou nějací lidé. Ten pocit bezmoci po zjištění, že uvnitř jsou dvě osoby a nejdou otevřít ani jedny dveře, byl hrozný. Bál jsem se, že tam uhoří  a my nezmůžeme nic,“ popisuje první momenty u autonehody Jan Rom.

Když nebylo možné se do vozu dostat dveřmi, napadlo Jana Roma rozbít okno u řidiče. Díky tomu se mu podařilo mladíka vyprostit. V tu dobu, už se k místu nehody blížil také Petr Dřevikovský.

Pan Rom mi řekl, že v autě je ještě dívka. Okamžitě jsme tedy začali dívku z auta vyprošťovat rozbitým bočním okénkem. Štěstí bylo, že nárazem do stromu neprasklo přední sklo, které tak uchránilo pasažéry před obrovským žárem a plameny,“ líčí další podrobnosti o nehodě druhý Gentleman silnic Petr Dřevikovský.

Šestnáctiletou dívku společně vytáhli z hořícího vozu. Za několik málo okamžiků vozidlo celé shořelo. Mladý pár byl poté převezen záchrannou službou na chirurgickou ambulanci do Oblastní nemocnice v Trutnově, kam se za nimi byli manželé Romovi také podívat.

Oba zachránci se skromně shodují na tom, že kdokoliv jiný by na jejich místě přece udělal to samé. Opak je ale pravdou. Bohužel u vysokého počtu případů autonehod se potvrzuje smutný fakt, že jsou někteří účastníci silničního provozu k lidskému neštěstí lhostejní. „Prožívali jsme strach i beznaděj. V životě jsem se takto nebál,“ přiznává Petr Dřevikovský a doplňuje, „obrovská úleva a dobrý pocit přišly ve chvíli, kdy jsem se dozvěděl, že oba mladí lidé budou v pořádku,“uzavírá vzpomínku na silný zážitek.

Zdroj: Autonehoda na Trutnovsku: dva Gentlemani silnic zachránili život mladé dvojici

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 5 měsíci.
Odpověď na téma: Česká pojišťovna odměnila gentlemany silnic
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »