Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Polovina Čechů už řešila pojistnou událost na nemovitosti

Již 57 % Čechů muselo někdy řešit pojistnou událost v souvislosti s majetkovou škodou v domácnosti nebo na nemovitosti.

Nejčastější příčinou je voda: 37 % lidí má zkušenosti s vytopením například vlivem prasklého potrubí, nefunkčního kohoutku, protékajícího záchodu, nebo třeba poškozené hadice od pračky.  Voda škodí i v podobě záplav a povodní (řešilo je již 12 % respondentů).

Dále vloupání do bytu či domu spojené s odcizením movitých věcí, se kterým má negativní zkušenost 17 % osob. Právě v letních měsících, kdy lidé opouštějí své domovy a míří na dovolené, počet vykradených domácností přibývá.

Následuje poškození nemovitosti vichřicí (13 %). Naopak výrazně méně musí Češi řešit nepříjemnosti způsobené tíhou sněhu nebo námrazou (6 %), pádem stromu (3 %) a požárem nebo výbuchem (4 %).

S vytopením domácnosti se nejčastěji setkali lidé z Libereckého kraje, kde se tato nepříjemnost stala 52 % respondentům. S problémem se často potýkají také v Plzeňském (48 %) a Ústeckém (46 %) kraji. Vloupání řeší nejčastěji v Plzeňském kraji, kde s ním má špatné zkušenosti téměř třetina obyvatel. Na pomyslném druhém místě je Praha, kde se muselo s následky vloupání vyrovnat 29 % lidí. „Z průzkumu také vyplynulo, že vloupání jsou častější u bytů než u domů a jedná se převážně o problém větších měst nad 100 tisíc obyvatel,“ říká Petr Hájek z finanční skupiny Wüstenrot.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 6 měsíci.
Odpověď na téma: Polovina Čechů už řešila pojistnou událost na nemovitosti
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.