Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Cestovního pojištění se letos klientům vyplatilo

Letos zaznamenala Slavia pojišťovna 20% nárůst počtu náhrad za lékařská ošetření v rámci cestovního pojištění. Oproti loňskému roku klesl počet případů v Řecku, naopak nárůst pojišťovna evidovala např. v Egyptě, Chorvatsku, Itálii.

Časté byly také úrazy způsobené při turistice, cyklistice a dalších sportech. Právě tyto aktivity generovaly největší počty vážnějších zranění. Patřily mezi ně zejména zlomeniny, podvrknuté kotníky, otřesy mozku, ale bohužel také úrazy, které vyžadovaly pobyt na JIP, letecké transporty a v některých případech byly spojeny i s trvalými zdravotními následky.

I přesto se kolem 20 % turistů vydává do zahraničí bez cestovního pojištění. Většinou v domnění, že je bezpečně ochrání veřejné zdravotní pojištění platné v rámci EU. V případě zdravotních komplikací pak mohou být nemile překvapeni. Jako občané ČR sice máme ve většině států Evropy nárok na základní zdravotnické služby, toto pojištění však nepokrývá spoluúčast, poplatky, nákup léků nebo stomatologická ošetření a další náklady.

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 7 měsíci.
Odpověď na téma: Cestovního pojištění se letos klientům vyplatilo
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.