Tuzemským bankám se letos nevídaně daří

Česká ekonomika nabrala tempo a firmy i lidé si víc půjčují. To hlavní, co letos podporuje vysoké zisky bank, je ale stále lepší platební morálka v Česku. Bankám se vyhnuly významnější bankroty firem, daří se jim vymáhat už dříve odepsané špatné úvěry a méně neplatičů než v minulosti mají i z nových půjček.

Výdělek České spořitelny, ČSOB a Komerční banky za prvních šest měsíců v souhrnu dosáhl 21 miliard korun. (To je sice meziročně zhruba o 400 milionů méně, nicméně výsledek významně ovlivnilo zaúčtování chystaného odvodu do nového fondu, který Evropská unie zřídila pro případné krachy bank. V případě zmíněných tří bank jde v součtu o náklad kolem jedné miliardy korun. Kdyby ho Brusel nepožadoval, jejich zisky by snadno překonaly výsledek před rokem.)

Celý článek na webu Hospodářských novin ihned.cz : Zlatá éra českých bank pokračuje. Objem úvěrů roste a lidé poctivě splácejí

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 8 měsíci.
Odpověď na téma: Tuzemským bankám se letos nevídaně daří
Informace o uživateli:




Aktuality a informace