Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Žádné nejbezpečnější místo v letadle neexistuje

Cestující přicházejí s vlastními tipy na to, jak přežít případnou nehodu letadla. Někteří sází na sezení v přední části letadla, jiní si zase rezervují místa úplně vzadu. „Letečtí odborníci se však jednohlasně shodují, že žádné „nejbezpečnější“ místo v letadle neexistuje, protože každá nehoda je jiná,“ konstatuje poslední studie AGCS.

Jiní cestující mají naopak za to, že po úspěšném překonání vzletu jsou již v bezpečí. Bohužel zde mluví statistika proti. Podle statistik Boeingu

  •  60 % všech nehod odehraje při přistávání

Konkrétně v letech 2003–2012 :

  • 57 % nehod stalo při přistávání a souvisejícím klesání
  • 24 % nehod při vzletu nebo následném stoupání
  • 11 % během manévrů na letištní ploše
  • jen 9 % při letu v konstantní výšce a rychlosti

Celá zpráva Allianz : Za 100 let provozu se souhrnné riziko aerolinek blíží jednomu bilionu dolarů. Bezpečné místo v letadle je mýtus

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 8 měsíci.
Odpověď na téma: Žádné nejbezpečnější místo v letadle neexistuje
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.